Силна буря се разрази в Бургаско около 17:00 ч. днес.

...
Силна буря се разрази в Бургаско около 17:00 ч. днес.
Коментари Харесай

Ураганна буря в Бургаско: Отнесени яхти в морето, мъж падна зад борда

Силна стихия се развихри в Бургаско към 17:00 ч. през днешния ден. Стихията завлече десетина лодки и яхти във вътрешността в морето край Поморие.

Мъж падна зад борда на една от яхтите, само че за благополучие по-късно беше избавен, съобщиха от пресцентъра на регионалната администрация в Бургас.

Била е проведена избавителна интервенция. Катер от Бургас е тръгнал към мястото на произшествието, само че през това време хора от друга яхта успели да го извадят от морето. Той е добре, а избавителната акция е прекратена.

Силните пориви на ураганния вятър тук-там са достигнали до 100 км/ч., по данни на Хидрометеорологичната обсерватория във Варна, представени от пресцентъра на Община Бургас. 

Има сигнал и за семейство, блокирано на остров Свети Иван, прибавиха от регионалната администрация.



От мощния вятър има паднали десетки дървета в Бургас.

Няколко села са без електричество. Бил е спрян градският превоз в сектор на бул. " Мария Луиза " поради паднало дърво на пътното платно. Извършват се огледи.



Кметът на Поморие Иван Алексиев е свикал спешния щаб поради усложнената конюнктура след мощната стихия. Оттам прецизират, че ситуацията в Поморие е тежко - има наводнени улици, прекратено е електричеството на доста места, главните пътни артерии са блокирани. 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР