Силите за бързо реагиране в Европа на американската армия не

...
Силите за бързо реагиране в Европа на американската армия не
Коментари Харесай

Армията на САЩ не може да спре Русия в Европа

Силите за бързо реагиране в Европа на американската войска не са задоволително готови, с цел да отговорят на военна експанзия от страна на Русия, заяви „ Политико “, базирайки се на отчет, публикуван в кухнята на въоръжените сили на Щатите.

Изданието се е добрало до вътрешното изследване и разбор, съгласно който US силите, ситуирани на Стария континент, отстъпват по съоръжение и екипировка, бройка и организация на руснаците.

173-ата въздушнодесантна бригада на американските въоръжени сили – ситуирана в Италия – е лишена от качества, нужни за дейно въздържане и решителна скорост за реакция, се споделя в отчета.

Когато Русия нахлу в Украйна през 2014 година, парашутисти от същата бригада бяха първите американски бойци, които акостираха в балтийските страни, с цел да възпрат евентуална експанзия на Москва по източния фланг на НАТО.

Елитните елементи на Съединени американски щати обаче са открили редица пропуски и пукнатини по време на неотдавнашното обучение с украинските си сътрудници. Един от пропуските е несъразмерната взаимозависимост от сателитните връзки и навигационни бойни системи.

Полковник Грегъри Андерсън съобщи, че американската войска би трябвало да огледа сериозно към опциите си, с цел да отговори на провокациите. Докладът е бил публикуван по вътрешните канала в американската войска.

Докладът става ясно на фона на плануваните огромни учения на Русия с беларуските сили, в които ще вземат присъединяване 100 000 съветски военнослужещи. Във Вашингтон се стремят да усилят напъните си за въздържане на Русия.

173-ата въздушнодесантна бригада, основана във Виченца, наброява близо 4000 бойци. Тя не може да възпре дейности на Русия, само че при предстоящ спор ще има задачата да отговори първа на експанзията по източния фланг на НАТО, преди да получи поддръжка от другите подразделения на въоръжените сили.

Някои от другите проблеми, за които се загатва в отчета, са нискотехнологични решения, с които армията желае да заблуди съперника. Изумително е, че камуфлажните мрежи, употребявани за „ скриване “ на бойните машини от противников хеликоптери или дронове, са „ сложен за намиране разкош “ за тактическите единици.

В отчета написа също, че американският високопроходим джип „ Хъмви “(Humvee) би бил лесна плячка за съветските въоръжени сили. Препоръчва се да бъде сменен от доста по-леки и мобилни бойни транспортни средства. Направено е и препоръчани за по-леки танкове, които биха били по-трудни за поразяване от съветските системи.

След анексирането на Крим връзките сред Кремъл и Запада доближиха равнища, невиждани от края на Студената война насам.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР