Силистренец, обявен за международно издирване от германските власти и с

...
Силистренец, обявен за международно издирване от германските власти и с
Коментари Харесай

Арестуваха четирима след спецоперация в Силистренско

Силистренец, разгласен за интернационално търсене от немските управляващи и с издадена Европейска заповед за арест, е арестуван от полицейски чиновници в Силистра, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Други трима със съпричастност към престъпни закононарушения също са приведени в полицейския арест. Арестите са осъществени в хода на огромна профилирана полицейска интервенция, която се организира от 00:00 часа до 24:00 часа на 16 януари на територията на област Силистра. 

В нея се включиха чиновници на охранителна, престъпна и икономическа полиция при Областната дирекция, чиновници на Районните ръководства в Силистра, Дулово и Тутракан, екипи на Зоналното жандармерийско ръководство – Русе.

Активните полицейски дейности са ориентирани към противопоставяне на битовата престъпност, запазване на публичния ред и обезпечаване на полицейско наличие в уязвимите региони. В хода на интервенцията са осъществени инспекции на 656 лица и 436 моторни транспортни средства. Проконтролирани са три търговски обекта, осем питейни заведения, седем автокъщи и автоморги, две заложни къщи и три пункта за изкупуване на черни и цветни метали. Установени са едно лице, търсено по досъдебно произвеждане, и два автомобила с наложени запори от Национална агенция за приходите. От контролните органи са формирани 140 акта за установени разнообразни административни нарушавания, формирани са и пет протокола по член 64 и член 65 от ЗМВР.

Разкрити са седем престъпления и са формирани пет досъдебни производства. За период до 24 часа в полицейския арест са арестувани четирима.

В ареста за период до 24 часа е наведен и 21-годишен, хванат с два типа опиати в регионалния град. 20-годишен, карал под влияние на дрога, и 21-годишен откраднал златни украшения и пари от частен дом в село Черник, също са арестувани в полицейския арест.

Два случая на предпазване на нелегално придобит дървен материал са разкрити в Дулово, а в Тутракан са открити двама да карат, без да имат това право.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР