Силата на кучето, CODA: Дете на глухи родители или може

...
Силата на кучето, CODA: Дете на глухи родители или може
Коментари Харесай

Силата на кучето срещу CODA: Дете на глухи родители в оспорвана надпревара за Оскар

" Силата на кучето ", " CODA: Дете на глухи родители " или може би " Белфаст "? Кой ще грабне златото на " Оскар " -ите, които чакат завръщането на своята аудитория след рекордно невисок рейтинг във времето на коронавирусната пандемия? Холивуд е затаил мирис преди началото на церемонията по връчването на премиите " Оскар ", която в неделя вечерта ще постави завършек на напрежението, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Силата на кучето ", тъмен и психически уестърн за токсичната неустрашимост, до момента беше главният кандидат за " Оскар " за най-хубав игрален филм. Ако завоюва наградата, това ще бъде историческа победа за стрийминг колоса Нетфликс, който до момента не успяваше да се пребори за премията във водещата категория.

Конкуренцията обаче се ускори през последните седмици и един филм, считан за новобранец, се завърна " в галоп ". " CODA: Дете на глухи родители " - трагична комедия, наситена с страсти и оптимизъм, която завоюва голям брой награди, присъждани от професионалните организации на американската кино промишленост.

Наблюдателите държат под око и " Белфаст " - черно-бял филм на Кенет Брана, въодушевен от детството на режисьора в Северна Ирландия, който към момента съблюдава известна отдалеченост.

" Това е съревнование сред два или три коня, обобщава Клейтън Дейвис, експерт по кино награди за списание " Варайъти ". Той отбелязва " мощна динамичност " в интерес на " CODA: Дете на глухи родители ". " Последните две години бяха доста сложни за всички. А този филм е положителен, успокоителен. Вярвам, че имащите право на глас са с настройката да се усещат добре ", добавя Дейвис.

" Състезанието е много с напрежение ", удостоверява Скот Файнбърг, колумнист на списание " Холивуд рипортър ".

Макар мнозина да сипят хвалебствени слова за " Силата на кучето ", филмът на Джейн Кемпиън не подхожда на други, които го укоряват в клинична безчувственост и липса на страсти. " Това не е чаша чай по усета на всеки ", споделя Файнбърг.

Това може да се окаже спънка за странната система за преференциално гласоподаване в няколко кръга, употребена в категорията за най-хубав игрален филм, която нормално дава преимущество на филмите с максимален консенсус.

" Съревнованието в никакъв случай не е било толкоз намерено ", споделя поискал анонимност с право на глас член на американската Академия за кинематографично изкуство и просвета, която присъжда " Оскар " -ите.

Друг " коз в ръкава " на " CODA: Дете на глухи родители " е, че става въпрос за самостоятелен нискобюджетен филм, който тази година е възприеман като новобранец и който като подобен би могъл да притегли благосклонностите на имащите право на глас.

" Някои сътрудници от киноакадемията, с които приказвам, към момента не са склонни да гласоподават за продукция на Нетфликс във водещата категория за най-хубав игрален филм ", добавя поискалият анонимност неин член, като обаче не пропуща да означи, че " CODA: Дете на глухи родители " се излъчва от друга стрийминг платформа - Епъл Ти Ви плюс.

Сред актьорите огромният любимец тази година е постоянно радващият се на известност Уил Смит, който играе бащата на шампионките по тенис Винъс и Серина Уилямс в " Методът на Уилямс ".

Една от звездите на " CODA: Дете на глухи родители ", Трой Коцур, е спряган за " Оскар " за най-хубава поддържаща мъжка роля. Глухият артист, който въплъщава любящия, само че от време на време беззащитен татко на чуваща тийнейджърка, е огромният шлагер на другите кино оценки в сегашния награден сезон.

Ситуацията е много по-оспорвана при актрисите.

За Скот Файнбърг " всяка от петте кандидатки " в действителност може да завоюва " тази година, макар че Джесика Частейн, неузнаваема в ролята си на телеевангелистка във кино лентата " Очите на Тами Фей ", наподобява " най-вероятната победителка ".

Клейтън Дейвис също признава, че това е най-сигурният залог, само че регистрира и опцията Пенелопе Крус да сервира изненада с осъществяването си в " Паралелни майки " на Педро Алмодовар.

Отличието за най-хубава поддържаща актриса се чака да завоюва Ариана ДеБоуз за ролята си в римейка на " Уестсайдска история " на Стивън Спилбърг, който обаче надали ще вземе превъзходство над Джейн Кемпиън в режисьорската категория.

Според специалистите максимален брой награди евентуално ще завоюва грандиозната галактическа опера " Дюн " с помощта на множеството си номинации в техническите категории.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР