Сигурно е, че до Великден пандемията няма да е отшумяла,

...
Сигурно е, че до Великден пандемията няма да е отшумяла,
Коментари Харесай

Вирусолог: Посрещаме Великден 2021 с COVID-19

" Сигурно е, че до Великден пандемията няма да е отшумяла ", съобщи водещият немски вирусолог Кристиан Дростен. Според неговата прогноза, животът ще се възстановява едвам през лятото, показва Дойче веле.

В Германия влезе в действие новият локдаун - и все пак Дростен не чака бързо нормализиране. " Едно е несъмнено: до Великден пандемията няма да е отшумяла ", съобщи той пред немското издание " Нойе Оснабрюкер Цайтунг " и добави: " Най-късно през лятото животът ни ще се промени към по-добро, само че единствено в случай че в този момент успеем да овладеем разпространяването на ковид ". За задачата, предлага Дростен, всеки от нас би трябвало да се държи по този начин, като че ли е инфектиран. И противоположното: да се отнасяме към другите по този начин, като че ли те са инфектирани. Само по този начин може да се пресече пътят на болестта, счита вирусологът.

Според преценката на Дростен, от изключително значение в битката против ковид е засиленото потребление на бързи проби за Ковид-19. " Така можем да установим освен дали даден човек се е заразил с ковид, само че и дали и до каква степен е инфектиран за останалите ", съобщи вирусологът.

Предстоят тежки времена, предизвести и немският министър на опазването на здравето Йенс Шпан. Дори след няколко седмици да отменим локдауна, не е изключено да последват нови строги ограничавания, съобщи Шпан пред немската социална телевизия ZDF. Германия се намира в невиждана обстановка, предстоят месеци на съществени ограничавания, предизвести още той.

От 2 ноември в Германия важат новите ограничения против ковид. Врати затварят всички заведения за хранене, питейни заведения, клубове и нощни заведения. Същото важи за театрите, оперите, концертните зали и кината. Германците имат право да се срещат на открито единствено с още едно домакинство, а пътуванията за туризъм са неразрешени. За сметка на това учебните заведения и детските градини остават отворени. Търговските обекти също ще продължат да работят, въпреки и с по-строги ограничавания. Предвидено е тези ограничения да важат най-малко до края на ноември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР