Сигурни сме, че още като сте прочели думата “пърхот от

...
Сигурни сме, че още като сте прочели думата “пърхот от
Коментари Харесай

Пърхотът може и ще бъде победен!

Сигурни сме, че още като сте прочели думата “пърхот ” от заглавието, скалпът лекичко е почнал да ви сърби. Да, сърбежът е един от класическите признаци на пърхота, както и белите люспи с по-малък или по-голям размер, омазняването на косата и въобще - влошеното ѝ положение и като външен тип, и като чувство.

Пърхотът не е единствено козметично положение и изящен “дефект ”. Той е кожно заболяване, което има потребност от деликатно отношение, вярна грижа и неизменност.

Затова се обърнахме към един от потвърдилите се експерти в грижата за косата - Revalid , които да ни опишат повече за аргументите за появяването на пърхота, по какъв начин да го овладеем и по какъв начин да поддържаме косата си здрава и красива.

Какво е пърхотът

 iStock/Getty Images

Това е положението на нарушен баланс на кожата на главата, при което скалпът създава доста повече себум и кожни кафези от естественото и се стига до формиране на люспи по кожата.

Пърхотът може да е в по-лека или по-тежка форма. Ако не се лекува в точния момент, може да докара даже до оплешивяване, тъй като се нарушава естественото хранене на главата и косъма.

Причини за поява на пърхот

Три са главните аргументи за поява на пърхот:



Свръхпроизводство на себум

Себумът е естествено наподобяващо восък масло, което се отделя от жлези в космените фоликули. Ролята му е да поддържа кожата влажна и да образува преграда, която спомага за отбраната на кожата от инфекции.

Някои хора създават повече себум от други. Когато се комбинира с пот, мъртви кожни кафези и други останки, натрупването може да аргументи лющене и да направи косата да наподобява мазна.

Ако не се лекува, натрупването на себум върху скалпа може да докара до себореен дерматит - местна кожна зараза.

Свръхколонизация на гъбичката Malassezia

Когато естественият баланс на кожата е нарушен, това дава условия за развиването на разнообразни гъбички. Най-често срещаната на скалпа е Malassezia. Тя е естествена за нашия организъм, само че когато се стигне до свръхколонизация (прекалено доста размножаване), космените фоликули се заразяват и страдат.

Такава гъбична зараза може да се популяризира по лицето и горната част на тялото. Дерматолозите лекуват тази гъбична зараза с местни и систематични противогъбични медикаменти.

Отслабена епидермална преграда

Начинът ни на живот постоянно подлага на тестване естествената преграда на тялото - кожата. През зимния сезон това са сухият въздух, “задушаването ” с шапка, несъответствуващата козметика, честото миене на косата и бедната на потребни субстанции храна.

Тези условия елементарно нарушават епидермалната преграда и се появява пърхот.

Какво е решението:

 iStock/Getty Images

Следете положението на косата си и при най-малките промени се запитайте какво ново се е случило в живота ви - сменили сте козметиката, под стрес сте, не се храните добре, сезоните се сменят…всичко това се “изписва ” на косата ви и е нужно да върнете салдото в живота, с цел да се върне и красивата ви коса.

Ако към този момент пърхотът се е настанил трайно на скалпа ви и можем да го определим като тежък - с едри, забележими люспи, съществено омазняване, сърбеж, тогава е добре да се посветите няколко седмици на косата си и грижата за нея.

От Revalid са изработили система за битка срещу пърхот, в която нов участник е шампоанът

Както подказва името му, той съдържа три дейни съставки, ориентирани към преодоляване на сериозната фаза на пърхота.

 Revalid

Това са Crinipan, ефикасна против дрожди Malassezia, Dandrilys срещу сърбеж и Elestab с противодразнещо деяние за дългогодишен резултат.

За да овладеете безконтролното размножаване на Malassezia, използвайте шампоана 1-2 пъти седмично в продължение на 4 седмици. Ще забележете доста възстановяване на външния тип и положението на косата си.

Изследванията демонстрират, че още на 10-я ден ще видите понижаване на пърхота с до 40%, а още след четвъртото измиване сърбежът съвсем ще изчезне.

Когато преминете този 4-седмичен курс на отнасяне на сериозната фаза на себорейния дерматит, ще продължите с поддържането на положителните резултати благодарение на Revalid противопърхотен шампоан, който е предопределен за по-леките положения на пърхот.

И най-после дано още веднъж обобщим:

 Revalid

    • Тежката форма на пърхот (себореен дерматит) се предизвиква от гъбички

    • Ефективното лекуване на това остро положение с трае 4 седмици  като употребявате шампоана, толкоз постоянно, колкото ползвате всеки един шампоан

    • Поддържате естествения баланс на скалпа със здравословна храна, грижа за скалпа и косата и шампоан Revalid срещу пърхот.

    • Нашият съвет е преди да предприемете лекуване да се консултирате със експерт.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР