Сигурни сме, че китайското ръководство обмисля предоставянето на смъртоносна техника.Това

...
Сигурни сме, че китайското ръководство обмисля предоставянето на смъртоносна техника.Това
Коментари Харесай

Директорът на ЦРУ: Сигурни сме, че китайското ръководство обмисля изпращането на смъртоносна техника на Русия

" Сигурни сме, че китайското управление обмисля даването на смъртоносна техника ".

Това сподели шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Бил Бърнс в извънредно изявление за CBS News.

Щефът на Централно разузнавателно управление на САЩ обърна внимание, че Китай към момента не е взел решение да трансферира смъртоносна помощ на Русия и разяснява логиката зад решението на администрацията на Байдън да направи това разузнаване обществено притежание.

" Ние също не виждаме дефинитивно взето решение и не виждаме доказателства за действителни колета на смъртоносно съоръжение ", съобщи Бърнс.

" И по тази причина, съгласно мен, секретар Блинкен и президентът считат за значимо да се обясни какви биха били и следствията от това ", добави той.

Бърнс сподели, че проектът на Съединени американски щати е да спре изпращането на сходни доставки.

Миналата седмица държавният секретар Антъни, в това число оръжия и муниции, с цел да помогне на Путин във войната против Украйна.

Седмици преди началото на войната, съветският и китайският президент потвърдиха своето партньорство. Съединени американски щати към този момент глобиха китайски компании, които предоставиха така наречен несмъртоносна поддръжка на съветските наемници.

" Смятам, че китайците също се пробват да претеглят следствията от обезпечаването на смъртоносна техника на Русия. Няма задграничен водач, който да следи по-внимателно опита на Путин в Украйна и еволюцията на войната, в сравнение с Си Дзинпин ", разяснява още шефът на американските секрети служби.

" Ние би трябвало да вземем доста съществено упоритостите на Си във връзка с това в последна сметка да управлява Тайван. Това обаче не значи, че войната там е неизбежна. “, сподели Бърнс.

Миналия месец основният делегат на Тайван в Съединени американски щати сподели, че островната нация научава значими уроци от нашествието на Русия в Украйна.

Президентът Байдън неведнъж е изпращал Бърнс, който е рускоговорящ и някогашен дипломат в Русия, да беседва с Путин и украинския президент Володимир Зеленски, както и с основния началник на шпионажа на Русия. Той разказа в ефира на CBS свое секретно пътешестване до Киев в дните преди началото на войната.

„ Президентът Байдън ме помоли да отида в Киев, с цел да изложа на президента Зеленски най-новите разследващи данни, които имаме и които допускат, че това, което Владимир Путин възнамерява, е мълниеносен удар от границата с Беларус, с който цели да превземе Киев за няколко дни ", сподели Бърнс.

Той обърна особено внимание на това по какъв начин разследващите данни, предоставени от Съединени американски щати, са помогнали на Украйна да укрепи своята увереност.

„ Нашите украински сътрудници от разузнаването също имаха положителни разследващи данни за това, което следва. Но съгласно мен ролята на разузнаването в този случай, това, което можем да предоставим на президента Зеленски, освен по време на това пътешестване, само че и през целия ход на войната, са му помогнали да отбрани страната си с такава храброст и непримиримост “, сподели Бърнс.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР