Сигурни ли сте, че с промените в Наказателния кодекс няма

...
Сигурни ли сте, че с промените в Наказателния кодекс няма
Коментари Харесай

Цачева отрече бъдещ прокурорски терор, не иска промяна на закона за самоотбраната

Сигурни ли сте, че с измененията в Наказателния кодекс няма всеки втори българин да се трансформира в дебитор, преследван престъпно – на този въпрос правосъдният министър Цецка Цачева отговори, че изрично не е правилно, че ще се случи такова нещо и че всеки, който дължи нещо по контракт, ще бъде третиран като нарушител. Трябва да има директен предумисъл и обилни вреди – по едно и също време, с цел да приказваме за задействане на закона, посочи правосъдният министър.
Няма заплаха прокуратурата да си избере кого да преследва , категорично акцентира Цачева. Това е групово квалифициран текст, добави тя пред Нова телевизия, като напомни, че поправките в Наказателния кодекс са признати единствено на първо четене и може да се предложи " по-прецизен " текст.
Цачева посъветва и някогашния правосъден министър и водач на " Да, България " Христо Иванов да прочете отчета на непознатите прокурори, направен според Механизма за съдействие и инспекция. В този отчет ни споделят да се преразгледа член 282 от Наказателния кодекс, т.е. да се приравнят следствията от едно и също държание в обществения и частния бранш, изясни министърът.
Право на самозащита
Според Цачева не е добра процедура да се бърза с промени в юридически институти при един съответен случай. Не мисля, че единствено с смяна в настоящите закони бихме постигнали огромната цел домът, имуществото и животът на българските жители да бъдат предпазени, уточни правосъдният министър.
По думите на Цачева, поканени за разискване на възможни промени на статута за самозащита са споделили, че няма какво да се разисква и че законът е добър . Правосъдният министър уточни като такива институции Върховният касационен съд (ВКС) и Висшия адвокатски съвет . След като сподели това, Цачева с витиевато пояснение показа, че персоналното ѝ мнение се покрива с позицията, че няма потребност от смяна на закона , само че прикани да се събере експертна група, да разиска обстановката и да направи предложение, без значение от това какво счита тя като министър.
Относно митинга на надзирателите, правосъдният министър уточни, че няма опция за по-голямо нарастване, а разговорът продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР