Сигналите от страна на инвеститори за неспазване на срокове от

...
Сигналите от страна на инвеститори за неспазване на срокове от
Коментари Харесай

Три са проблемите, от които се оплакват инвеститорите в "Младост", обясни главният архитект

Сигналите от страна на вложители за неспазване на периоди от районната администрация на " Младост " са в три направления - необявяване на позволение за градеж, което е издадено от основния проектант, незаверяване на проекти за сигурност и проекти за ръководство на боклуци, както и неспазване на процедурите по оповестяване на градоустройствен проект. Това сподели основният проектант на София Здравко Здравков в коментар по случая със арестувания кмет на " Младост " Десислава Иванчева, упрекната за взимане на рушвет в изключително огромни размери от строителен вложител, с цел да му бъде оповестено от администрацията разрешението за градеж, оповестява Българска телеграфна агенция.

Главният проектант изясни, че имало процедура в районната администрация на " Младост " да не се афишират разрешенията за градеж и да " седят и отлежават с месеци в кабинета на госпожа Иванчева ". Той добави, че откакто издаде позволение за градеж администрацията на районната община има 14-дневен период да го разгласи на заинтригуваните лица.

Здравков сподели още, че има поредност от забавени градоустройствени преписки, още веднъж изпратени за оповестяване, само че това не се случва и тези документи седят в администрацията.

Главният проектант съобщи, че има над 10 тъжби от вложители за забавени документи, като по тези случаи е сезирана Комисията по архитектура и е изпратена информация на ръководителя на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Здравко Здравков добави, че от страна на кмета на `Младост " е имало " извънредно отвращение " да се занимава с проблемите на региона и да се комуникира с администрацията на основния проектант.

" Когато поемаш поръчки пред гласоподавателите, би трябвало да знаеш и по какъв начин да ги изпълниш ", сподели той.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Разследването против кмета на "Младост " (18)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР