Сигнал за опасна сграда близо до центъра на София. Зрител

...
Сигнал за опасна сграда близо до центъра на София. Зрител
Коментари Харесай

Опасна сграда до центъра на София: Живеещи в района искат да бъде съборена

Сигнал за рискова постройка покрай центъра на София. Зрител на bTV писа от името на хората, които живеят на ъгъла на улиците „ Опълченска “ и „ Враня “.

" Всички ние сме към този момент обезверени и напряко не знаем на кого да се оплачем. Става въпрос за незавършена постройка от 1995 година до блока. Сградата се състои от три незавършени етажа, населявани от всевъзможни маргинални детайли “, написа в сигнала.

Снимка: bTV

Хората от региона споделят, че са виждали наркомани, бездомници в изоставения парцел и даже е имало и пожар. Те се заканиха да блокират придвижването по ул. „ Опълченска “, в случай че настояванията им не бъдат чути.

Децата пък се опасяват да минават, а наоколо е и РЗИ, само че даже и след подадени сигнали към всички виновни институции отговорът е, че няма какво да се направи, споделят живеещи в съседство.

Снимка: bTV

Писани са и наставления за притежателите на парцела, които са слагали ограждения, с цел да не се позволяват външни лица. Всички те обаче са счупвани и вътре още веднъж има бездомници.

Снимка: bTV

Хората се оплакаха и че се палят огньове денем. Те се заканиха да блокират придвижването на „ Опълченска “, в случай че настояванията им не бъдат чути.

Според инж. Анатоли Киров постройката може да се събори, тъй като разрешението за градеж е изтекло от дълго време, само че има над 20 притежатели и това може да усложни процедурата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР