Сигнал за незаконен строеж в парка на Сандански е подал

...
Сигнал за незаконен строеж в парка на Сандански е подал
Коментари Харесай

Кметът на Сандански отговори на Яне Янев дали е феодал

Сигнал за противозаконен градеж в парка на Сандански е подал Яне Янев до новата етична комисия на ГЕРБ.

„ В момента всеки, който влиза в парка на града, на по-малко от 50 линейни метра от езерото на Сандански се копае това, което виждате. Това е извънредно държавна благосъстоятелност, държавен горски фонд и жителите ме питат, господин Янев по какъв начин е допустимо държавна гора да се копае и да се събарят цели баири”, сподели преди дни някогашният консултант на премиера Бойко Борисов.

Той демонстрира и документи, с цел да удостовери тезата си.

На обвиняванията кметът Кирил Котев дава отговор също с документи, оповестява bTV.

Имотът има Подробен организационен проект (ПУП) от 2014 година, а бъдещият обект най-вероятно ще бъде паркинг към частен обект.

„ С документи ще отговоря, това е въпросният парцел, за който той загатна, аз настоявам и ще ви дам документи на вас, че този парцел е частен. Имам документи от Агенцията по геодезия, картография и кадастър, които ще ви ги дам. Това е частен парцел и има нужните позволения, с цел да направи тези ровове, които са сега. Парка не попада в тези граници”, сподели кметът на Сандански Кирил Котев.

Яне Янев е изпратил сигнал и до Земеделското министерство, тъй като Държавен горски фонд няма по какъв начин да стане частна благосъстоятелност. А кметът е първият, проверяван от новата етична комисия на ГЕРБ.

„ Не се усещам феодал, спокоен съм, тъй като Сандански е дребен град, всички се познаваме и всеки може да си направи самичък за него извода дали има феодализъм в Сандански или няма”, разгласи Котев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР