Сибирското хъски е една от най-привързаните породи кучета. И повечето

...
Сибирското хъски е една от най-привързаните породи кучета. И повечето
Коментари Харесай

Сибирско хъски - недостатъци на породата

Сибирското хъски е една от най-привързаните породи кучета. И множеството хора го одобряват поради красивите му очи и необикновен външен тип. Но като всяко куче, хъскито има дефекти също.

Характер на сибирското хъски

Основният минус в характера на сибирското хъски е неговата непреодолима леност и непримиримост. Ако то не желае да направи нещо, не е допустимо да го принудите по никакъв метод. С такова твърдо непокорство сибирското хъски се пробва да отбрани своята самостоятелност. Сибирското хъски не изпитва непреодолимо предпочитание за владичество и водачество в двойка със притежателя, само че от време на време се пробва да се сложи над него. Тези опити би трябвало да бъдат прекъснати. Сибирското хъски е и извънредно мъчно за образование. Такава работа е единствено за опитни и търпеливи хора.

Отглеждане на хъски

Ако желаете да гледате хъски в градски условия, с цел да се фукате пред съседите и самичък се възхищавате на неговата хубост, концепцията също не е доста добра. То линее щедро, наподобява през цялата година. Когато му поопада козината, тогава повярвайте, опърпаното хъски не свети и с хубост.

Сибирското хъски е генетично привикнало с безкрайните сибирски снежни простори, тъй че понякога се пробва да откри малка врата в оградата и да тръгне на независимо пътешестване. Ако не желаете да загубите вашето хъски, помислете за подсилване на заграждението и оградата. Друг проблем със сибирското хъски е, че на разходка в града не би трябвало да го изпускате по никакъв метод. Просто го пуснете от каишката и ще се видите в завършения.

Също по този начин, заради особеностите на породата, би трябвало да се разхождате с хъскито най-малко 2, 5 - 3 часа дневно. И не е единствено вървене, а джогинг, натоварвания. Ако тази порода не получава дневната си доза придвижване, тя няма да може да поддържа положително здраве, кучето ще стане нервно и мускулите му постепенно ще атрофират. Ако не желаете да вземате куче за " впряг " в шейна и зимни спортове, тогава мощно ви съветваме даже да не мислите за хъски. И да, тичането след хъски има плюсове, само че единствено за доста атлетични и дейни хора.

 Хъски

Ако го оставите затворено в апартамент, хъскито може да разбие цялото ви имущество, до момента в който не се скапе от изтощеност. Недостатък е, че хъскито дъвче всичко, което му попадне, освен обувки. То обича да развива кълба конци, да бяга с новите ви дънки, да къса чорапогащниците на приятелките. Гумените топки се унищожават за два-три дни, топката за тенис се изяжда от челюстите на възрастно куче за един ден.

Хъскитата обичат да крият кокали из цялата къща. Те са доста изобретателни. Бъдете сигурни, във всички ъгли на къщата ще лежат оглозганите остатъци от някое животно. Не се опитвайте да ги съберете всичките (няма да работи, то знае още скрити кътчета в къщата ви), с цел да му ги сложите в купа, кучето ще ги разпръсне всичките, където са си били.

Хранене на хъски

Хъскитата са доста придирчиви към храната. По-скоро доста необичайно избират храна. Прясната краставица, която лежи в купата му, е равна на парче бетон. Хъскито е мъдро и знае, че не би трябвало да яде бетон. Същата краставица, която притежателят държи в ръцете си, е равна на приблизително изпечена телешка пържола. Хъскито е мъдро и знае, че може да яде такава пържола. Крадец и хъски са синоними. Оставили сте сандвича си на масата и сте излязли да вземете телефона си? Идете и си направете нов. Изпуснали сте храна на пода? Дори не се опитвайте да я намерите. Между другото, това е малко плюс, не е нужно да се навеждате, с цел да съберете и почистите храна, която е паднала на пода.

Минус е, че хъскито е най-големият бедняк в света. Котаракът от Шрек също е учил актьорско майсторство при хъскито. Ако вие сте привикнали да не му се връзвате, то вашите близки и другари ще са подготвени да му дадат последния си къшей самун в гладна година. В последна сметка, то толкоз жално си проси с влажния си взор.

Дресура на хъски

Хъскито е доста мъдро, а и доста хитро. Способно е да извършва всевъзможни команди, вариращи от седни / легни и завършвайки със салто над главата си обратно. Но единствено в случай че имате нещо вкусно в ръцете си и то схваща, че е за него. Ако нямате нищо, ще се наложи да седнете/легнете сами.

 Хъски

Все отново, дали желаете хъски за домакински любим зависи от вашия темперамент и не на последно място физическа подготовка. Ако решите, просто забравете че можете да се излежавате заран до късно или вечер умерено да гледате телевизия даже и в най-студените зимни дни. То желае да тича на открито и нищо няма да го спре.

Ако търсите такова интензивно куче, вижте разгласи и цени за хъски.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР