Сиатъл Маринърс е първият отбор от МЛБ, който заяви официален

...
Сиатъл Маринърс е първият отбор от МЛБ, който заяви официален
Коментари Харесай

Сиатъл пръв декларира интерес към Кикучи

Сиатъл Маринърс е първият тим от МЛБ, който съобщи формален интерес към японския питчер Юсей Кикучи. 27-годишният левичар бе пуснат от клуба си Сайтама Сейбу Лайънс на пазара в Америка и има 30-дневен период, в който е свободен да договаря с клубове от Съединени американски щати и Канада. Според генералния управител на " моряците " Джери Дипото японецът се вписва идеално в тактиката му да събере състав от млади бейзболисти, които да станат боеспособен отбор през 2020-2021 година

" Все още не знам до каква степен самият той е заинтересован от опцията да играе в Сиатъл, само че ние несъмнено се интересуваме. Той е на 27 години и пасва на нашия времеви проект. Това е възрастта на ядрото в нашия тим. После идват 22-, 23-, 24-годишните, които привлякохме. Не считам, че Кикучи ще подпише единствено за един сезон, тъй че би трябвало да съумее да помогне за това, което опитваме да създадем в дълготраен проект. Но дали той желае да пристигна при нас или не, не мога да кажа ", уточни Дипото.

Which team is the best fit for Yusei Kikuchi? pic.twitter.com/VNSY2tMpJE
— MLB (@MLB) December 3, 2018
За 8 сезона като запалител в японската Нипон профешънъл бейзбол (NPB) Кикучи има баланс 74-48 с 2,81 ERA за Сейбу (2011-2018). Сега Юсей има период до 3 януари 2019 година да подпише контракт с клуб от МЛБ, в противоположен случай ще остане в Сайтама още най-малко един сезон. При сполучливо завършване на договорка " лъвовете " ще получат като трансферна сума % от цената на контрактуваната заплата на своя гений в МЛБ – 20% от първите $25 млн. плюс 17,5% от идващите $25 млн. плюс 15% от всяка сума над $50 млн.

" Той е доста добър – добави Дипото по адрес на Кикучи. – Статистиката му приказва сама за себе си. Има същински боеприпас и е постигнал доста триумфи в Япония. Наблюдавали сме го през последните години в NPB просто тъй като той е там от дълго време, а ние имаме необятни ползи и опитни скаути. "

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР