Отборите на Зона Варна, Бургас и Пловдив постигнаха победи в

...
Отборите на Зона Варна, Бургас и Пловдив постигнаха победи в
Коментари Харесай

Зона Варна, Бургас и Пловдив откриха второто издание за сезона на Турнира на талантите с победи

Отборите на Зона Варна, Бургас и Пловдив реализираха победи в първия ден на Турнира на гениите, който се организира от през днешния ден до неделя в Национална футболна база “Бояна ”.

В конкуренцията се включват проектонационални селекции до 14 година от шест разнообразни области на България. Това е втори и заключителен обзор за родените през 2010-та година през този сезон, като първият се организира през декември. Турнирите за инспекция на гениите по райони е част от Националната стратегия на БФС “Футболно бъдеще ”.

В първата среща отборът на Зона Варна се наложи с 1:0 над Велико Търново с безусловно последния удар в мача. Тимът от морската столица се показа по-добре от самото начало и владееше събитията на терена, само че не съумя да означи по-рано.

Последва конфликтът сред Бургас и Зона Благоевград, който приключи 1:0 в интерес на морския град. Калоян Недев, който играе като дясно крило, вкара единствения гол и изпусна още три положения. Бургазлии бяха по-активни, пропуснаха доста благоприятни условия, само че в последна сметка се поздравиха с успеха.

В последния мач от днешния ден първите два тима София и Пловдив не предложиха качеството, което феновете видяха през зимата. Редовното време през днешния ден приключи 1:1, което наложи осъществяване на дузпи. Пловдивчани пропуснаха една, а за отборът на София стреляха в навън Мариян Славчев и Мартин Кузманов.

Мачовете от Турнира на гениите не престават на следващия ден с нови три срещи, като първо един против различен ще се изправят София и Велико Търново, а след тях излизат Пловдив и Благоевград. Третата среща по обяд е сред морските отбори на Бургас и Варна.

Това е четвъртото издание на шампионата и второ за набор 2010. Проектът стартира преди повече от година и половина с два национални и шест районни шампионата за родените през 2009-та.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР