Си заяви, че е много щастлив да се срещне с

...
Си заяви, че е много щастлив да се срещне с
Коментари Харесай

Си Дзинпин се срещна с японския премиер, поиска стратегически отношения на взаимна изгода

Си съобщи, че е " доста благополучен " да се срещне с Кишида, и прикани двете страни да се съсредоточат върху общите ползи и да се оправят с разликите.

Лидерите се срещнаха в коридорите на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие (АТИС) в Сан Франциско в четвъртък, предава Българска телеграфна агенция.

Китайският водач организира и други срещи на високо равнище в границите на форума - с президентите на Мексико и и Перу.

Китай желае да разшири съдействието си с Мексико в региона на финансите, електрическите транспортни средства и други разрастващи се браншове, оповестиха китайските държавни медии защо са разговаряли на срещата посред им президентът Си Дзинпин и президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор, съобщи Ройтерс.

Двамата водачи се срещнаха в коридорите на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие (АТИС) в Сан Франциско.

Си декларирал, че двете страни би трябвало да употребяват добре междуправителствените механизми за съдействие и да задълбочат съдействието в обичайни области като построяването на инфраструктура.

На срещата на Си с перуанската президентка Дина Болеуарте Китай призовал за поощряване на " нови мотори на растежа " в съдействието си с Перу. Си декларирал, че двете страни би трябвало да синергизират тактиките за развиване, да засилят съдействието в области като стопанската система, търговия, енергетика и минерални запаси, и че Китай е подготвен да внася повече висококачествени перуански селскостопански артикули и да насърчи своите предприятия да вземат участие в огромни планове в Перу.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР