Швейцарската тенис легенда Роджър Федерер е впечатлен от рекордната титла

...
Швейцарската тенис легенда Роджър Федерер е впечатлен от рекордната титла
Коментари Харесай

Федерер: Докато Надал продължава да играе, дебатът за най-великия на всички времена остава жив

Швейцарската тенис легенда Роджър Федерер е впечатлен от рекордната купа от Големия шлем на Новак Джокович на " Ролан Гарос " в Париж през предишния месец, само че сподели, че до момента в който Рафаел Надал продължава да играе, дебатът за GOAT (Най-великият на всички времена) остава жив.

Федерер похвали 36-годишния Джокович за това, че е станал първият тенисист, спечелил 23 трофея от Шлема в Оупън Ерата, надминавайки броя на Надал от 22.

" Това, което той реализира, е безусловно гигантско. Може да е задоволително. Но мисля, че до момента в който Рафа към момента играе, не може да бъде даден финален отговор ", съобщи швейцарецът.

Швейцарската тенис легенда бе посетител на шампионата в Хале за „ Деня на Роджър Федерер “.

„ Това значи доста за мен “, сподели той за завръщането си в немския град, където има рекордните 10 трофеи.

" Разбира се, че съм изпълнен с благополучие. Успях да печеля в този шампионат толкоз доста трофеи. За мен това е като дом отвън дома “, казя швейцарецът.

Федерер прекара над час в разпределяне на подписи и театралничене за селфита на Централния корт, само че разкри, че не му липсва да бъде на корта.

„ Разбира се, че искаш да опиташ още веднъж от това. Но до момента в който знаеш, че тялото ти не може да устоя на това равнище, не усещаш и потребността от това да си на корта “, добави още швейцарецът

41-годишният Федерер се отдръпна от професионалния тенис предходната година през септември по време на отборния шампионат Laver Cup с общо 103 трофеи, 20 от които от Големия шлем.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР