Швейцарецът Дарио Кавицел спечели първия старт в Банско от Световната

...
Швейцарецът Дарио Кавицел спечели първия старт в Банско от Световната
Коментари Харесай

Швейцарец спечели паралелния гигантски слалом от СК по сноуборд в Банско

Швейцарецът Дарио Кавицел завоюва първия старт в Банско от Световната купа по сноуборд за мъже. Кавицел победи в надпреварата по успореден великански слалом, като във финала победи сънародника си Фабиан Обман.

Кавицел измина трасето на писта " Томба " за 1:08.99 минути и бе по-бърз с 0.89 секунди от Обман.

Третото място за италианецът Едуин Корати, който в дребния край изпревари поляка Оскар Квятковски със 1.13 секунди разлика.

Най-добрият български сноубордист в паралелните дисциплини Радослав Янков не съумя да доближи до директните елиминации в топ 16, оставайки на 17-а позиция в квалификацията. Той обаче ще има опция да се реваншира пред българската аудитория в неделя, когато в Банско ще се организира съревнование по успореден слалом.

В класирането за Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини първи е австриецът Андреас Промегер с 326 точки, следван от сънародника си Александър Пайер с 288 и Кавицел с 280. Янков е на 22-ро място с 64 точки.

Само в подреждането в дисциплината успореден великански слалом водач още веднъж е Промегер с 240 точки, пред Оскар Квятковски със 174 и италианеца Роланд Фишналер със 171 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР