Швеция предлага джихадистите от терористичната групировка ДАЕШ (Ислямска държава) да

...
Швеция предлага джихадистите от терористичната групировка ДАЕШ (Ислямска държава) да
Коментари Харесай

Швеция предлага терористите да бъдат съдени на място, а не в ЕС

Швеция предлага джихадистите от терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) да бъдат съдени за военни закононарушения от интернационален съд , който да бъде основан на място в района.

Това предложи в изявление за Шведското радио министърът на вътрешните работи на Швеция Микаел Дамберг, представен от ТАСС.

Виждаме, че в няколко страни от Европейски Съюз, също и в Швеция, не възнамеряват да одобряват назад терористи от ДАЕШ. Ако в района на място работи интернационален арбитражен съд, това ще облекчи проблемите със очевидците, със събирането на доказателства и провеждането на разпити, разгласи министърът.

Шведското държавно управление е поръчало на министъра да повдигне въпроса на срещите с сътрудниците си в Брюксел . Но министърът не има намерение да показа приключен модел по какъв начин би трябвало да наподобява сходен арбитражен съд. Политикът означи, че Европа би трябвало напълно да прегледа концепцията за основаване на арбитражен съд.

По-рано министър председателят на Швеция Стефан Льовен съобщи, че страната няма да оказва помощ на шведски жители, които се връщат от Сирия, откакто са взели участие в дейностите на терористичната организация и са били в плен на водената от Съединени американски щати коалиция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР