Швеция и Финландия може да станат цели за руските военни,

...
Швеция и Финландия може да станат цели за руските военни,
Коментари Харесай

Руски дипломат: Швеция и Финландия може да станат цели на руските военни

Швеция и Финландия може да станат цели за съветските военни, в случай че се причислят към НАТО и там алиансът разположи там свои войски. Това съобщи заместник-представителят на Русия в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски.

Двете скандинавски страни са покрай това да подадат молби за участие в алианса, който е подготвен да ги одобри по ускорена процедура. Ако това стане, националните въоръжени сили и на двете страни, стават натовски войски.

Темата господства военните официални съобщения от през вчерашния ден, когато президентът и министър-председателката на Финландия оповестиха, че страната би трябвало да се причисли към НАТО. Швеция се чака да заяви решението си по въпроса в неделя, 15 май.

По фронтовете нощес Русия нанесе ракетен удар в пограничната част на Сумска област, а в Харковска войските ѝ се прегрупират за контранастъпление, оповестява уеб сайтът НВ. Там Украйна оня ден си върна част от окупираните територии.

Шефът на Световната организация по прехраната към Организация на обединените нации Дейвид Бийзли прикани съветския президент Владимир Путин да вдигне блокадата на украинските пристанища, с цел да бъде възобновен износът на зърно. В противоположен случай милиони хора в третия свят са застрашени от апетит, сподели Бийзли.

" Ако имате сърце за хората от останалия свят, без значение от това по какъв начин си отнасяте към Украйна, би трябвало да отворите тези пристанища ", сподели Бийзли.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР