Шведското правителство призова гражданите си да напуснат Украйна възможно най-скоро

...
Шведското правителство призова гражданите си да напуснат Украйна възможно най-скоро
Коментари Харесай

Светът се тревожи за гражданите си: Напуснете Украйна незабавно!

Шведското държавно управление прикани жителите си да изоставен Украйна допустимо най-скоро поради " изменящата се конюнктура в региона на сигурността ". По данни на шведското посолство в Киев в Украйна се намират към 200 - 300 шведи.

Да изоставен Украйна прикани сънародниците си и италианското външно министерство. Ведомството прецизира, че италианското посолство в Киев ще продължи да работи, само че личният състав, който не извършва първостепенни задания, ще се прибере в Италия.

И нидерландският външен министър Вопке Хукстра прикани съгражданите си да изоставен Украйна и предизвести да не се пътува до такава степен.

Литва също сподели на жителите си да обмислят овакантяване на Украйна. Същия зов насочи Йордания, а Саудитска Арабия помоли жителите си, намиращи се в Украйна, бързо да се свържат със посолството си в Киев, с цел да бъде уредено изтеглянето им. Рияд и редица арабски страни, в това число Кувейт и Обединените арабски емирства, приканиха жителите си да не пътуват до Украйна.

По-рано през днешния ден Външно министерство прикани и българските жители да изоставен Украйна при първа опция.

Турското външно министерство също насочи предизвестие към турските жители по отношение на пътувания в областите в региона на източната граница на Украйна на фона на напрежението сред Москва и Киев, заяви турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

В известието се показва, че Турция деликатно следи обстановката със сигурността в Украйна.

" В тази връзка предлагаме на нашите жители да се въздържат от пътувания в областите в региона на източната граница на Украйна, в случай че това не е неотложно ".

В известието се отбелязва, че се предлага на турските жители да вземат всички нужни ограничения за персоналната си сигурност и преди неотложни пътувания да се свържат с турското посолство в Киев.

Заради ескалиране на напрежението американските военни ще трансферират от Украйна на друго място в Европа като защитна мярка 160 членове на Националната армия на щата Флорида, намиращи се там.

Германия също посъветва жителите си да изоставен Украйна.

" Ако се намирате в Украйна, уверете се дали Вашето наличие там е строго належащо. Ако не, заминете допустимо най-скоро ", оповестиха от външното министерство в Берлин.

Вчера Съединени американски щати предизвестиха, че съгласно тях Русия скоро може да предприеме военно навлизане в съседката си - изказване, което Москва отхвърля.

Наред с Щатите да изоставен Украйна приканиха жителите си и Англия, Дания, Латвия и Естония.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР