Шведският Юргорден иска да привлече офензивният халф на Ботев (Пловдив)

...
Шведският Юргорден иска да привлече офензивният халф на Ботев (Пловдив)
Коментари Харесай

Юргорден вади оферта за звезда на Ботев

Шведският Юргорден желае да притегли офензивният халф на Ботев (Пловдив) Емануел Току. Тимът от скандинавската страна към този момент си обезпечи място в идващия стадий на Лигата на конференциите и желае да се укрепи за пролетта.

Клубът от Стокхолм е проучвал 22-годишният Току и е подготвен да го закупи през идния трансферен прозорец. Информацията е на авторитетното издание “Афтонбладет ”, само че съгласно него от управлението на Ботев са поискали близо 10 млн. крони за своя футболист (около 91 хиляди евро).

“Спортният шеф Босе Андерсон по-скоро вижда трансферна сума от към 5 до 6 миилона крони (до 546 хиляди евро). Току е вид да размени Еманюел Банда, който е с изтичащ контракт с Юргорден и клубът към момента не го е удължил ”, се споделя в информацията на “Афтонбладет ”.
 Тодор Неделев пред завръщане в състава на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев пред завръщане в състава на Ботев (Пловдив)
Шведите прецизират, че Еманюел Току е записал 8 гола и 5 асистенции в 66 мача с фланелката на Ботев. Настоящият му контракт е до лятото на 2024 година.

Ганаецът пристигна при “канарчетата ” при започване на 2021 година, когато Азрудин Валентич застана отпред на клуба. Това съответства и с взимането на властта от Антони Зингаревич. Току дойде в Коматево от различен клуб на руснака - датския Фремед Аамгер, където и босненецът бе ментор.

Емануел е някогашен младежки и млаежки национал на Гана.

Кръг преди края на сезона в Швеция Юргорден е втори и няма по какъв начин да бъде преместен. Шампион е Хеkен.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР