Шведската полиция арестува в неделя в Малмьо над десет души.

...
Шведската полиция арестува в неделя в Малмьо над десет души.
Коментари Харесай

Шведската полиция арестува над 10 души след акция на горене на Корана

Шведската полиция арестува в неделя в Малмьо над 10 души . Това стана след зародили вълнения, последвали протест, на който бе изгорено копие на Корана, заяви " Евронюз ".

Митингът в града, прочут с огромния си брой мигранти, бе проведен от иракския емигрант Салван Момика , за който това е следващото сходно събитие.
 Англия предизвести за заплаха от терористични офанзиви в Швеция
Англия предизвести за заплаха от терористични офанзиви в Швеция

Стокхолм е наясно с опасенията

" Наблюдаващи горенето, дадоха израз на страстите си " -  се споделя в изказване на полицията. Органите на реда регистрират, че имало съществено напрежение вследствие на избухналите вълнения в ранния следобяд.

Според полицията митингът е завършил, откакто уредникът си е тръгнал . Около 10 души са задържани за нарушение на публичния ред, а други двама - по съмнение, че са взели участие в безредиците . Според очевидци те хвърляли камъни по Салван Момика.

В края на юли 37-годишният мъж, дружно с още един съидейник - Салван Наджа , стъпкаха копие на Корана в Стокхолм, преди да го подпалят. По същия метод те бяха създали и на предходни манифестации, създавайки дипломатическо напрежение сред Швеция и страните от Средния Изток.
 Дания затега граничния надзор след изгарянето на Корана
Дания затега граничния надзор след изгарянето на Корана

След сходно решение от Швеция по-рано през седмицата

Шведското държавно управление още преди тези прояви е оповестило, че осъжда оскверняването на Корана, като в същото време акцентира, че конституцията на страната пази правото на събирания и свободата на изложение.

Иракски жители два пъти нападнаха шведското посолство в Багдад през юли, като при второто нахлуване провокираха пожар в дипломатическата задача.

В средата на август шведската работа за сигурност разгласи, степента на терористична опасност. Тя предизвести, че мощните реакции в чужбина, последвали оскверняването на свещената книга за мюсюлманите, трансформират страната в " предпочитана цел " .

В началото на август Швеция реши да ускори граничния надзор . В прилежаща Дания, където също имаше обществено опозоряване на Корана, . Швеция също обмисля да последва образеца й.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР