Шведска журналистка изчезна безследно, след като се качи на борда

...
Шведска журналистка изчезна безследно, след като се качи на борда
Коментари Харесай

Журналистка изчезна безследно на борда на частна подводница

Шведска журналистка изчезна безследно, откакто се качи на борда на частна подводница в Копенхаген, оповестява Военновъздушни сили. 30-годишната Ким Уол, която работи за "Гардиън " и "Ню Йорк Таймс " желала да написа публикация за 46-годишния Петер Мадсен, който е притежател на най-голямата ръчно конструирана подводница.

Подводият съд мистериозно потопен и бреговата защита избавила Мадсен, само че не не намерила Уол. Той дал спорни показания за изгубването й. Първо споделил, че журналистката слязла на брега малко преди потъването на подводницата "Наутилус ". След това трансформирал показанията си.

Датската полиция смята, че потъването на подводницата е основно в следствието за изгубването на Уол. Разследващите считат, че съдът е потънал съзнателно.

Мадсен твърди, че "Наутилус " се развалила и по този начин отишла на дъното. Властите са намерили съда, само че не са разкрили тялото на журналистката в него.

След като Ким Уол не се прибрала вкъщи, в полицията се обадил приятелят й. Така се стигнало до ареста на Петер Мадсен. Той отхвърля да има нещо общо с изгубването й. Той ще бъде арестуван за 24 дни, до момента в който тече следствието, предава Марица.

"Търсим очевидци, които може да са видели Ким Уол. Надяваме се да е жива, само че се приготвяме и за другата вероятност ", сподели шефът на отдел "Убийства " в полицията в Копенхаген Йенс Мьолер.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР