Схватката срещу украинката Илона Прокопевнюк е била ключова за Тайбе

...
Схватката срещу украинката Илона Прокопевнюк е била ключова за Тайбе
Коментари Харесай

Юсеин: След схватката срещу украинката знаех, че няма кой да ме спре

Схватката против украинката Илона Прокопевнюк е била основна за Тайбе Юсеин на миналото европейско състезание по битка в румънската столица Букурещ. Българската националка се оправи с нейната съперничка на четвъртфиналите, след което завоюва с лекост и втората си поредна европейска купа в категория до 62 кг.

Състезателката на Левски победи Амелин Дуаре от Франция с 10:2 на осминафиналите, а по-късно надделя миналогодишната бронзова медалистка Прокопевнюк с 8:6. На полуфиналите Юсеин тушира единствено за 43 секунди Тетяна Омелченко от Азербайджан, а на финала победи италианката Аурора Кампаня с 4:0.

"Преди самото състезание бях обезпокоена, само че след първата среща усетих увереността, от която имах потребност. След битката с украинката към този момент знаех, че няма кой да ме спре по пътя към втората ми европейска купа ", съобщи Юсеин по време на конференция.

"Бях си самоопределила украинката за най-сериозен съперник за купата, тъй като на 'Дан Колов' изгубих финала против нейна сънародничка, която тя след това е преборила за квота за европейското състезание. Успях да я победя, а по-късно се оправих и с азерката за по-малко от минута. Това беше преломният миг и към този момент знаех, че няма какво да ме спре ", добави тя.

През предходната година Юсеин завоюва европейско и международно злато, след което бе оповестена за състезател номер 1 на България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР