Шумните тържества при абитуриентските балове и наемането на лимузини са

...
Шумните тържества при абитуриентските балове и наемането на лимузини са
Коментари Харесай

Пак неправилен превоз въпреки по-скромните тържества на абитуриентите

Шумните тържества при абитуриентските балове и наемането на лимузини са присъщи единствено за България, споделиха от Асоциацията на потърпевшите при произшествия.  От неправителствената организация означават още, че тази година поради Covid рестриктивните мерки и провеждането на матурите за дванайсетокласници тържествата на зрелостниците са били по-скромни, само че въпреки всичко е имало и нарушавания с неправилното транспортиране на пасажери.

Според Владимир Тодоров това е неспазване на Закона за придвижване по пътищата и в случай че то бъде открито от „ Пътната полиция “ лидерът или притежателя на автомобила би трябвало да бъдат глобени.

Според Тодоров у нас би трябвало да се форсира процесът на връчването на санкциите, в случай че се цели глобите да бъдат ефикасни.

„ Изпращането на зрелостници и баловете са един български феномен, който не се следи в нито една страна най-малко в Европа, в това число и в нашите прилежащи страни Румъния и Гърция. По отношение на пътната сигурност несъмнено, тук имаме едни екстравагантни транспортирания, едни колони, които се образуват, транспорт на първокласни коли, наемане в това число на лимузини “, сподели той.

„ Другото, което е доста значимо е, че тези водачи, които са превозвали висящи и показващи се през прозорците зрелостници, най-вероятно ще бъдат санкционирани, тъй като „ Пътната полиция “ също следи и записва “, уточни Владимир Тодоров.

„ Когато се постанова една санкция, тя би трябвало да се случи бързо. Знаем, те не могат да бъдат връчени. След това пък в случай че бъдат връчени, те подлежат на обжалване. Въобще една дълга и комплицирана процедура “, изясни той.

„ Надявам се, че след този дух, който го има, на страст, на наслада, тези младежи откакто вземат шофьорски книжки, ще бъдат възпитани и толерантни на пътя “, сподели Владимир Тодоров.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР