Шумът, който тормози семейство Белеви, не е причинен от нас.

...
Шумът, който тормози семейство Белеви, не е причинен от нас.
Коментари Харесай

Право на отговор: Семейството ни не причинява шум, ние сме потърпевшите |

" Шумът, който тормози семейство Белеви, не е породен от нас. Ние сме пострадалите. " Това твърдят живущи в блок в столичния квартал " Лагера ", против които има недоволства, че системно нарушават публичния ред в дребните часове на нощта. 

 в " Лагера ". Според семейство Белеви те са провокирани от звук, подобен на стържене или осцилация, а шумът идва от техни съседи. Когато посетихме блока, посочените като източник на шума съседи не пожелаха да приказват с наш кореспондент.

Потърпевшите Атанаска и Йонко Белеви - майка и наследник, описаха, че шумът се чува единствено от едната стая и е постоянно сред 1 и 4 ч. сутринта. 

Няколко месеца по-късно, във връзка обявата, ни потърси госпожа Славчева, която живее в жилището източник на шума. Според нея обаче разказът на съседите ѝ не дава отговор на истината. По думите на госпожа Славчева става въпрос за вражда между две фамилии, почнала през 2007 г. - в една зимна нощ. След като Славчеви присъединили климатика си за отопление, госпожа Белева поискала да бъде спрян, с цел да не шуми. " От 4 години тя ни тормози с крясъци и викове съвсем всяка нощ, тъй като чува някакъв звук. Абсолютно нелогично е да се шуми при трима работещи и един учащ ", споделя Славчева. 

" В стаята има едно легло, компютър и дрешник - няма какво да шуми. Там спи човек, който работи и сред 1 и 4 ч сутринта той спи. Първо ѝ пречеше (на госпожа Атанаска Белева - бел. ред.) компютърът - сменихме го, след това й пречеше столът - и него сменихме, след това ѝ пречеше, че приказват ", изясни тя.

По думите ѝ на госпожа Славчева потърпевше е нейното семейство, тъй като тя към този момент се тормози и не разрешава на двете си деца да влизат в стаята и да приказват, за да не пречат на Атанаска Белева. " Звучи малоумно, само че е реалност. Преди две години синът ми, който спи в тази стая, беше в болница за две седмици и тя още веднъж крещеше и блъскаше изпод, тъй като чувала звук при празна стая ", добавя Славчева. 

Тя изясни още, че е забранила на децата си да канят другари, с цел да не се подвига звук, и че дресирала кучето си да не лае. Славчева описа, че от Община " Красно село " и от полицията са ходили в жилището й няколко пъти, само че не са разкрили никакви нарушавания. " Аз също съм подавала тъжби в Районното ръководство и съм звъняла на тел. 112, само че изрично отхвърлят да реагират ", добавя дамата. 

" Около семейство Белеви има още три жилището с изключение на нашия, за какво взема решение, че ние шумим ", пита госпожа Славчева. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР