Ще се продава ли човешко месо в магазините във Великбритания

...
Ще се продава ли човешко месо в магазините във Великбритания
Коментари Харесай

Човешко месо в магазините във Великобритания: Истина ли е?

Ще се продава ли човешко месо в магазините във Великбритания или това е просто смешка? Този въпрос се породи откакто се появи “документален ” филм, който демонстрира произвеждане на човешко месо в лаборатория. След като е готово, то би трябвало да се появи по щандовете на магазините в Обединеното кралство.

Клипът е фрагмент от действителната телевизионна продукция „ Грег Уолъс: Британското чудодейно месо “.

На 24 юли 2023г. английският ефирен канал Channel 4 излъчи премиерата на кино лентата, показан от някогашния водещ на Master Chef Англия – Грег Уолъс. Той посещава завода, дружно с началник Мишел Ру-младши – различен известен британско-френски готвач, награждаван с две звезди „ Мишлен “. Двамата кулинарни специалисти дегустират продуктите, приготвени сякаш с дарени от донори човешки тъкани. Това е един от моментите във кино лентата, провокирал най-вече отрицателни реакции в обществените мрежи.

Според кино лентата в лабораториите се основава изкуствено човешко месо или по-точно на протеин, формиран от човешки кафези във фабриките на Good Harvest. Според кино лентата, компанията е произвеждала по шест тона от продукта в продължение на 8 месеца.

Всъщност филмът е пародиен, обявиха от английския Channel 4

В изявление за BBC Culture създателят Том Кингсли споделя, че задачата на предаването е била да се „ иронизира методът, по който високите разноски за живот и бедността са се нормализирали “.

Първоначалната му концепция не е била да заблуждава хората. Той просто желал да употребява детайл на ирония, с цел да изненада феновете. От друга страна той не очаквал и че хората биха повярвали на историята за повече от няколко минути, довършват от BBC.

Макар че във кино лентата вземат участие действителни персони като Грег Уолъс, Шеф Мишел Ру и Мишел Акърли, при инспекция на достоверността на показаното във кино лентата, се схваща, че огромна част от изказванията не дават отговор на действителността.

Проверка демонстрира, че Good Harvest – компанията, за която се твърди, че е производител на “човешкото ” месо, в действителност не съществува. Няма и страници в обществените мрежи с сходно име, които да водят до такава компания.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР