Ще се оттегля, когато преценя, че не съм полезен на

...
Ще се оттегля, когато преценя, че не съм полезен на
Коментари Харесай

Иван Гешев готов да подаде оставка, но само ако не е полезен

Ще се отдръпва, когато преценява, че не съм потребен на прокуратурата и че във всички тези неистини, които се изсипват, се окаже, че има нещо правилно. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев пред публицисти в Дом 2 на резиденция " Бояна ", където се " Съдебна промяна. Специализирано правораздаване ", на която участваха депутати от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

Припомняме, че по време на договарянията за сформиране на държавно управление, към тезата, че неотложно би трябвало да се приключи мандатът Гешев. Той няколко пъти беше призоваван от водачите на " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия и " Демократична България да подаде оставка. По-рано през днешния ден министърът на правораздаването Иван Демерджиев предложи да се образува против основния обвинител на страната.

Гешев през днешния ден призна, че е позволил неточности в работата си, само че не уточни съответни такива, загатна единствено - " кадрови неточности ". Според него въпросът не е да грешиш, а да си правиш избрани заключения от грешките и да се стремиш да ги поправяш.
Демерджиев желае дисциплинарно произвеждане против Гешев
Министърът на правораздаването Иван Демерджиев предложи да се образува дисциплинарно произвеждане против основния прокурор Иван Гешев и против...

По думите му това, че български политици желаят оставката на основния прокурор, значи, че българската прокуратура работи доста добре. " Притеснително щеше да бъде, в случай че харесваха прокурорите, в случай че ни харесват, значи сме объркали специалността ", разяснява той.

Гешев добави, че не би трябвало да се вършат промени и законодателни трансформират поради персони. " Явно ще би трябвало да се борим за демокрацията и разделянето на управляващите ", уточни той.

" Изключително обезпокоени сме за това, че сред институциите се води война, която прераства в персонална вендета даже в репресии против родственици на магистрати. Това, което ще прикани всичките останали управляващи, е да работим дружно ", сподели още основният прокурор, като отхвърли да даде повече детайлности.

Според Гешев не е правилно, че Европа желае от България промяна на основния прокурор по отношение на одобряването на Плана за възобновяване.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР