Ще се опитаме в средата на август да отворим тунел

...
Ще се опитаме в средата на август да отворим тунел
Коментари Харесай

Тунелът "Витиня" вероятно ще бъде отворен в средата на август

Ще се опитаме в средата на август да отворим тунел " Витиня " на автомагистрала " Хемус ", сподели районният министър Николай Нанков, представен от организация " Фокус ". Нанков взе участие в инспекция на тунел " Ечемишка ", чиято ремонтирана тръба се отваря през днешния ден.

Министърът уточни, че е безсмислено " Витиня " да бъде отварян, преди да завърши ремонтът на моста на 33 км от автомагистралата. Припомни, че ремонтните работи започнаха със забавяне – на 27 април, вместо на 1 март. " Има най-малко месец и 10 дни работа по оборудването, при пришпорване на всички вероятни периоди ", счита той.

Нанков посочи, че не може скоростта на ремонтите да бъде за сметка сметка на качеството и сигурността на оборудванията. Според него всички поправки на автомагистрала " Хемус " би трябвало да приключат преди началото на зимния сезон. " 12 милиона коства ремонтът на " Ечемишка ", малко над 20 милиона е ремонтът на " Витиня ", уточни той.

Днес министерството ще има среща с представители на превозваческия бранш, с цел да разясняват организацията на тежкотоварното придвижване по автомагистралите през лятото. На " Хемус " е въведено ограничаване за камионите в пиковите часове, през почивните дни и в петъците. Предстои тези ограничавания да бъдат въведени и за останалите автомагистрали. По думите на Нанков ограничаването ще е в действие до 15 септември, а ще влезе в действие или от на следващия ден, или от понеделник (3 юли).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР