Ще разчитам на преференциалната подкрепа за мен, защото вярвам, че

...
Ще разчитам на преференциалната подкрепа за мен, защото вярвам, че
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Ще разчитам на преференциална подкрепа за евроизборите

" Ще разгадавам на преференциалната поддръжка за мен, тъй като имам вяра, че имам какво в личен проект да дам от себе си като представител в Европейския парламент ". Това разгласи в изявление за " Канал 3 " Лиляна Павлова по отношение на идните европейски избори през май.

Тя е сложена под номер 7 в листата на ГЕРБ, а директно пред нея под номер 6 е Александър Йорданов, който влезе като претендент на Съюз на демократичните сили, откакто двете партии оповестиха, че ще се явят дружно на Европейски избори`2019, а Бойко Борисов даде обещание на Съюз на демократичните сили място в листата на избираемо място за техен претендент.

" Дали ще го изместя, ще покаже гласуването. Нека дадем суверенното право на всеки български жител да гласоподава – в това число и преференциален избор, това е право на всеки гласоподавател ", сподели още Павлова.

Тя посочи, че няма съответно острие на ГЕРБ в листата и бе безапелационна, че партията е мощна като тим.

Относно позицията си в листата и за какво е сложена чак на 7-о място, откакто до неотдавна бе министър за българското европредседателство тя разяснява: " Не го одобрявам като преценка за европредседателството, тъй като оценката ние я получихме и от нашите европейски сътрудници, и към ден сегашен тя продължава да бъде висока. Получихме я и от българските жители, от българския бизнес – над 80% поддържаха председателството. Включително и от опозицията я получихме. Това демонстрира, че сме съумели. Не би трябвало да съпоставяме по сходен метод. Поредността няма значение ".

Относно идната акция за евроизборите и противоборството с Българска социалистическа партия тя съобщи: " Ние, както постоянно, ще залагаме на положителна акция и акция, която ще е ориентирана към хората и акция, която касае съответния тип избори. Този път те са за Европейски парламент. Т.е. ние би трябвало да кажем на хората, в случай че изберат нас, за какво да изберат нас. Отивайки в Екологичен потенциал, по какъв начин ще защитим техния интерес и в действителност с какво там ние ще подобрим техния живот. С битовизмите, които се пробва госпожа Йончева, поръчката, която даде за акция – не виждам с какво ще способства като предстоящ претендент, с изключение на да петни облика на България. Имиджът на България беше изменен, България стои по друг метод на европейската и интернационалната сцена. Не би трябвало сами да се потопим в казана ", добави Павлова.

Тя разяснява и концепцията за основаване на българо-китайски партньорски фонд, с която точно тя бе натоварена.

" Идеята беше сполучливо осъществена. Имах мандат да проведа договаряния с китайската страна подобен световен център за партньорство да бъде основан. Проведох договаряния, постигнахме единодушие и в действителност определихме от страна на България Институтът по маркетинг към Министерството на стопанската система да бъде партниращата институция и надлежно партньорската институция от китайска страна – те към този момент са избрани като такива. Това ще бъде един център, който ще се занимава с намиране на положителни практики, положителни планове. И в действителност идната среща в Дубровник във формата 16+1 ще бъде към този момент обявено съглашението за подписването за Центъра и уповавам се оттук насетне двата центъра към този момент като едно цяло да стартират работа ", добави Павлова и посочи, че не е ставало въпрос тя да оглави въпросната организация, защото тя ще има и академична и научна устременост.

" От страна на Европейския парламент нашата задача ще бъде да насърчаваме комерсиалните връзки с Китай, защото на равнище Европейски Съюз – Китай връзките са извънредно значими. Това е един значим търговски сътрудник, с който Европа занапред има да договаря значими условия. Защото, когато приказваме за търговски връзки Европейски Съюз – Китай, би трябвало да сме доста деликатни ", добави тя. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР