Ще престане да се изказва по обществено-политически теми, когато стана

...
Ще престане да се изказва по обществено-политически теми, когато стана
Коментари Харесай

Принц Чарлз отсече: Когато стана крал ще спра да правя едно нещо и никога няма да...

Ще престане да се изрича по обществено-политически тематики, когато стана крал. Това съобщи в изявление за Би Би Си уелският принц Чарлз.

Дълги години той обществено взима отношение по тематики, като запазване на околната среда. Също по този начин е известно и неговото мнение за актуалната архитектура.

Той се е обръщал не веднъж към членовете на държавното управление по вълнуващи го въпроси, което доста хора възприемат като интервенция в компетенциите на министрите. В частни диалози, в случай че се има вяра на преразказите на негови познати, принц Чарлз стигал и до по-откровени изявления.

Например, през 2014 година наподобява е сравнил Владимир Путин с Хитлер (произнасянето на тези думи в никакъв случай не е доказано официално). Това е много любопитно, имайки поради, че немските родственици на принц Чарлз, в това число неговият чичо Едуард, са ревностни последователи на фюрера. Британските монарси по принцип усърдно заобикалят каквито и да било противоречиви или нееднозначно възприемани изявления.

В документален филм на Би Би Си, който ще има своята премиера по случай 70-тия рожден ден на принц Чарлз, наследникът на английския престол акцентира, че в качеството на монарх той ще бъде длъжен да работи в границите на „ конституционните параметри “. Чарлз също по този начин отбелязва, че и в качеството си на престолонаследник в никакъв случай не е излизал в поддръжка на една или друга политическа партия.

Заедно с това той отбелязва, че е „ жизненоважно да се помни, че във всеки един миг има място единствено за един суверен, а не за двама. Поради това в качеството на суверен не би трябвало човек да бъде подобен, какъвто е Уелският принц или престолонаследник. “

На въпрос ще продължи ли неговата социална активност и след възкачването му на трона, Чарлз дава отговор: „ Не, няма. Не съм толкоз малоумен. Осъзнавам, че да бъдеш суверен е напълно друга работа. Поради това аз, естествено, изцяло разбирам по какъв начин ще действа това “.

Авторите на кино лентата „ Принц, наследник и правоприемник: Чарлз на 70 години “ получиха извънреден достъп до Уелския принц в продължение на една година. Принц Чарлз навършва 70 години след няколко дни – на 14 ноември.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР