Ще останат ли Шумен и Добрич без вода, заради поетапното

...
Ще останат ли Шумен и Добрич без вода, заради поетапното
Коментари Харесай

Ще останат ли без вода Шумен и Добрич, заради дълговете на ВиК-тата?

Ще останат ли Шумен и Добрич без вода, поради поетапното прекъсване на тока от " Енерго-про " в здания на ВиК операторите? Причината за крайната мярка са насъбрани задължения в размер на 10,5 млн. лева на двете сдружения, които през годините са били разсрочени няколко пъти. 
Днес електроразпределителното сдружение спра за два часа тока на част от административните здания на ВиК-Добрич и ВиК-Шумен. Целта на мярката е да се избегне натрупването на нови отговорности, обясниха от " Енерго-про ".
 Бедствено състояние в Шумен поради безводие Бедствено състояние в Шумен поради безводие
Бедствено състояние ще бъде оповестено в Шумен през днешния ден (24.09.20 г.) от 08:00 ч. То щ важи главно за квартал „ Мътница “, а причин...
60% от цената на водата в Шумен се образува от тока, а Добрич 100 % водоснабдяването зависи от електричеството, тъй като с ток се задвижват помпите за черпене на вода от сондажите. И по този начин напрежението сред жителите на двата града пораства. Проблемът е по-голям в Шумен, където така и така язовирът не е цялостен. Нещо, за което.
Засега прекъсването на тока няма да повлияе на водоснабдяването, тъй като електричество ще се подава към помпените станции, оповестява Българска национална телевизия.
Проф. Стефан Желев, регионален шеф на Шумен: " В петък, събота и неделя няма да има прекратяване на електрозахранването, тъй че жителите да са спокойни, само че в останалите дни от понеделник до четвъртък поетапно по същия метод в цялата област в обособени обекти ще има прекъсване на тока. "
Преди дни е имало среща във Министерство на регионалното развитие, откъдето са уверили, че задълженията от 7,5 млн. лева на Шумен ще бъдат погасени от Българския воден холдинг.
 Шуменци се гневят на по-скъпата и некачествена вода Шуменци се гневят на по-скъпата и некачествена вода
3,40 лв. за кубик вода в Шумен – това е най-високата цена в България. Какво обаче е качеството на водата там – недоволни ш...
В писмо до медиите от водното сдружение в Шумен увериха, че ще създадат нужното, с цел да няма спиране на водоснабдяването.
Без проблеми ще бъде водоснабдяването и в Добрич, сподели за Българска национална телевизия изпълнителният шеф Тодор Гикински.

 
 
 По искане на прокуратурата отстраняват от служба изпълнителния шеф на ВиК-Добрич По искане на прокуратурата отстраняват от служба изпълнителния шеф на ВиК-Добрич
Изпълнителният шеф на ВиК-Добрич инж. Тодор Гигински да бъде отхвърлен от служба. Това искане на районната прокуратура ще гледа...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР