Ще напуснат или ще останат? Сагата Брекзит продължи повече от

...
Ще напуснат или ще останат? Сагата Брекзит продължи повече от
Коментари Харесай

Събитията на 2019: Брекзит

Ще изоставен или ще останат? Сагата Брекзит продължи повече от 3 години. Сега наближава краят на една ера.

Борис Джонсън, министър председател на Англия (13.12.2019 г.): Имаме голямо болшинство в новия парламенти да - ще приключим с Брекзит! Ще го създадем до 31 януари!
Триумф на консерваторите, невъобразим от времето на Маргарет Тачър. Борис Джонсън получи подранил коледен подарък - парламентарно болшинство, което да каже “ДА ” на неговата договорка за овакантяване и той да изведе Англия от Европейски Съюз. Документът подсигурява правата на жителите и дава едногодишен период на Лондон и Брюксел да договорят бъдещите си връзки.

Пътят към договорката беше бодлив - договорката за овакантяване на Тереза Мей претърпя три съкрушителни загуби в Народното събрание, Джонсън даже не съумя да подложи своя вид на гласоподаване, ред в Уестминстър не можа да въдвори даже ръководителят Бъркоу.

За малко надвисна кошмарът от Брекзит без договорка, а решението бяха избори. Борис Джонсън събра гласовете на всички, които желаят овакантяване на Европейски Съюз. И на тези, които просто се умориха да слушат за Брекзит.
Борис Джонсън: Да завършваме с Брекзит!
В Брюксел борбата за намиране на излаз също не беше лека.
Доналд Туск, някогашен ръководител на Европейския Съвет (13.11.2019 г.): Брекзит ще бъде същинския завършек на Британската империя.Урсула фон дер Лайен, ръководител на ЕК (13.12.2019 г.): Предстоят ни времена на тежки тествания. Да, Обединеното кралство напуща, само че това не е краят. Това е началото на едни прелестни бъдещи връзки сред положителни съседи.
Ще последва ли резултатът на доминото? Ще научи ли Брюксел уроците? Ще има ли разтърсвания на Острова, където още веднъж се чуват апели за шотландска самостоятелност? Джонсън даде обещание да бъде обединител, само че за някои той е Гринч, който ще им отнеме не Коледа, а правото да бъдат европейски жители.

Новата епоха стартира и тествания предстоят и от двете страни на Ламанша.
Още по тематиката Събитията на 2019 година
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР