2019 година беше четвъртата поред година, в която Реджеп Ердоган

...
2019 година беше четвъртата поред година, в която Реджеп Ердоган
Коментари Харесай

Събитията на 2019: Турция

2019 година беше четвъртата подред година, в която Реджеп Ердоган употребява мигрантите и терористите от Сирия като оръжие за изнудване на Европа. Заплахите следваха всеки негов конфликт с Евросъюза - главно поради турските газови сондажи в акваторията на Кипър и поради прочистването на Северна Сирия от кюрди.

А и Европа скоро ще спре да му заплаща за прекъсването на мигрантската вълна - от контрактувани 6 милиарда евро Турция към този момент е получила 5 и половина.
Реджеп Ердоган, президент на Турция: Хей, Европо, знай, че Турция към този момент не е страната, която познаваше!
Събитията през отминаващата година затвърждават новото статукво в Турция на Ердоган. Опозицията завоюва локалните избори в 5 от шестте най-големи градове, въпреки и с прегласуване в Истанбул. Но тя победи там и преди 2 години, на другояче извоювания отЕрдоган референдум за президентска република. А идващите избори в Турция ще са чак през 2023 година.
Реджеп Ердоган, президент на Турция: Скоро ще имаме зона за сигурност от Манбидж до иракската граница. Ще върнем там милиони бежанци в Сирия.
С един патрон два заека! Хем кюрдската опасност, както я вижда Ердоган, е отстранена, хем бежанският фактор изчезва от вътрешнополитическата сцена. Цената обаче е отдалечаване от Запада и доближаване с Русия.


Реджеп Ердоган, президент на Турция: И дума да не става Турция да се откаже от тази отбранителна система!
С-400 е бодил в очите на Доналд Тръмп и НАТО. Затова и коз в ръцете на Ердоган за лавиране сред все по-критичните към него съдружници от Европа и Америка и Владимир Путин.
Още по тематиката Събитията на 2019 година
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР