Ще извършим реконструкция на общо 6,5 милиона жилища в Турция,

...
Ще извършим реконструкция на общо 6,5 милиона жилища в Турция,
Коментари Харесай

Ердоган: Ще обновим 6,5 милиона жилища в Турция

Ще правим реорганизация на общо 6,5 милиона жилища в Турция, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от държавната телевизия ТРТ-Хабер.

 

Ердоган приказва на гала по пускане на план за градска промяна в окръг Кахраманмараш, който бе епицентър на унищожителните трусове от 6 февруари. Изявлението на президента бе направено и на фона на проектите на министерството на околната среда, урбанизацията и изменението на климата за правенето на нов специфичен закон за дейности при възможен трус със мощ над 7 в най-големия град в страната - Истанбул.

 

Изминаха повече от шест месеца от земетресенията в Югоизточна Турция - бедствието на века. Преживяхме едно от най-опустошителните естествени бедствия освен в нашата страна, само че и в историята на човечеството. Само за една нощ погребахме повече от 50 хиляди души, съобщи Ердоган, като добави, че страната незабавно е почнала да оказва помощ в регионите на бедствието.

 

Ердоган посочи, че единствено в град Кахраманмараш би трябвало да бъдат издигнати 19 418 нови жилища, а общо новите сгради, които ще бъдат издигнати в окръга, са 29,5 хиляди.

 

Президентът напомни обещанието, че в зоната, наранена от земетресенията, следва да бъдат построени над 680 хиляди нови сгради, в това число жилища, офиси, хранилища, аграрни постройки.

Никога не сме се отчайвали пред тази тежка картина, акцентира президентът, представен от Българска телеграфна агенция. 

 

Междувременно Ердоган напомни, че при земетресенията на 6 февруари не е имало проблем със зданията, построени от ТОКИ (Администрацията за жилищно развиване на Турция), осведоми телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР