Ще изпълня задълженията си по Конституция и съм го направил.

...
Ще изпълня задълженията си по Конституция и съм го направил.
Коментари Харесай

Димитър Главчев: На ход е президентът Радев

" Ще извърша отговорностите си по Конституция и съм го направил. Дал съм своите оферти за издаване на декрет, повече по въпроса няма какво да кажа. Сега на ход е президентът Радев . "

Това съобщи пред публицисти служебният министър председател Димитър Главчев , представен от Българска национална телевизия, по отношение на предложенията за Стефан Димитров със зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов и с изпълнителния шеф на Държавна фирма " Земеделие " Георги Тахов. Главчев е в Брюксел за присъединяване в изключителното съвещание на Европейския съвет, на което трябва да бъдат разисквани новия пакт за европейската конкурентоспособност, връзките ЕС - Турция, обстановката в Украйна и в Близкия изток.

Министър-председателят прикани президента и той да си извърши отговорностите по Конституция.

Той съобщи, че предложенията за промяна на министри са напълно негови, макар стечението на събитията, че в същата тенденция е имало и " апели от партийни събрания ". Главчев добави, че решенията му са разследване от диалозите, които е провел , и това не било мъчно да се ревизира. " Закъснението в 10 часа вечерта при първото ми предложение, се дължеше на това, че изчаквах връзка с президента, тъй като аз смятах, че по този начин е правилно ", уточни той.
 Радев срещу Даниел Митов за Външно и не схваща уволнението на Вътев
Радев срещу Даниел Митов за Външно и не схваща уволнението на Вътев

Кани в петък Димитър Главчев да си поговорят

Служебният министър председател сподели още, че президентът е осведомен и с двете промени и чака той да направи своята стъпка по Конституция. " България не може да бъде в режим на изчакване, до два месеца изборите са на вратата, външно министерство има доста сериозна роля при организирането на изборите ", разяснява той.

Главчев изясни, че няма доверие на двамата министри, които е предложил за промяна, защото не можели да работят на оборотите, на които желал той. " Това се отнася за всички министри - желая непрекъсната връзка и бързи решения, нямаме решения за изчакване ", означи министър-председателят. Той увери, че който и да се изкаже на което и да било партийно заседание, това не би му оказало никакво въздействие.

" По всевъзможни въпроси съм подготвен да продължа връзката си с президента Радев по въпроси, които се отнасят до положителното бъдеще на българските жители. Няма да се отклоним от европейския път. ", съобщи също Димитър Главчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР