Армения все още остава член на ръководената от Русия Организация

...
Армения все още остава член на ръководената от Русия Организация
Коментари Харесай

Армения остава в ОДКС, но при условия

Армения към момента остава член на ръководената от Русия Организация на контракта за групова сигурност (ОДКС), само че не желае да бъде част от неработещ механизъм. Това заяви във вторник арменският външен министър Арарат Мирзоян, представен от " Интерфакс ".

" Знаете, че през последните няколко години имаше няколко нахлувания на суверенната територия на Република Армения. Ние сме член на ОДКС, чиято задача е да пазиме суверенните територии и границите на страните-членки. При тези нахлувания не видяхме верни дейности от страна на организацията, в която членуваме ", сподели Мирзоян в изявление за Al-Jazeera.

Според него ОДКС е военно-политически блок, чието предопределение е да пази границите на страните членки.
 Армения няма да взе участие в срещите на ОДКС
Армения няма да взе участие в срещите на ОДКС

Ереван реши да замрази участието си във водения от Русия блок

" Липсата на вярна реакция повдигна въпроси в арменското общество и ние не желаеме да бъдем част от механизъм, който не работи. Ние към момента сме член на ОДКБ, само че би трябвало да работим, с цел да подсигуряваме, че всички механизми които са разпознали работа и това е належащо ", означи ръководителят на Министерството на външните работи на Армения.

Той също по този начин съобщи, че " в подтекста на арменско-руските връзки има избрани проблеми и проблеми. Имаме разговор по тези въпроси, измежду които има въпроси, които изискват цялостно взаимно съгласие, само че мисля, че такива проблеми съществуват във всички връзки ", означи Мирзоян.

Той съобщи, че Армения задълбочава връзките с Европейски Съюз и Съединени американски щати.
 Кремъл чака уточнения от Армения за ОДКС
Кремъл чака уточнения от Армения за ОДКС

Арменската страна не е подхванала никакви публични дейности в това отношение, сподели Песков

" Те са нашите съществени сътрудници в обезпечаването на демократични промени и икономическа диверсификация ", сподели Мирзоян.

Припомняме, че през март  Русия съобщи, че е разтревожена от " обидната изразителност " и ултиматуми, ориентирани към Москва от политическото управление на Армения, и посъветва Ереван вместо това да употребява подобаващите информационни канали

Връзките сред Армения, обичайно непосредствен съдружник на Москва и хазаин на разнообразни съветски военни уреди, са обтегнати, откакто през септември предходната година макар наличието там на съветски миротворци.
 Армения приключи участието си в ОДКС
Армения приключи участието си в ОДКС

Споразумението за групова сигурност не е било изпълнено във връзка с Армения, изключително през 2021-2022 година

ОДКС също не се намеси и военните дейности провокираха

Европейският парламент (ЕП) одобри през март в Европейския съюз (ЕС). Документът също по този начин приканва за поддръжка на желанието на Ереван да разшири съдействието с Брюксел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР