Парламентът ще заседава извънредно тази вечер. ГЕРБ-СДС и ДПС събраха

...
Парламентът ще заседава извънредно тази вечер. ГЕРБ-СДС и ДПС събраха
Коментари Харесай

Депутатите и на вечерно заседание, второ за днес

Парламентът ще заседава изключително довечера. ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи събраха подписи и внесоха искане за изключително съвещание на Народното събрание през днешния ден по отношение на цената на тока. Това разгласи на брифинг в Партийния дом националният представител от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова, представена от Нова телевизия.

" Днес, ние от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, внесохме в деловодството на Народно събрание искане за изключително съвещание на Народно събрание, с цел да можем да изслушаме ръководителя на КЕВР и служебния министър на енергетиката ", уточни Теменужка Петкова.

" Целта на това наше ексцентрично решение е да прекратим опитите да се злоупотребява с конституционните промени, които направихме преди няколко месеца. Когато взехме решение Народното събрание да има непрекъсваемост на мандата, нашата цел беше да се оказва надзор върху изпълнителната власт, а не да се трансформира залата на Народното събрание в предизборна естрада, която да се употребява недобросъвестно от всеки, който няма какво да каже отвън това ", съобщи Тома Биков. Той добави, че задачата е през днешния ден да се завърши с този " свободен ден " в предизборната акция.

Биков сподели още, че не е имало никакъв смисъл от първото съвещание на Народното събрание. Сигурен съм, че и от последващо съвещание няма никакъв смисъл, само че го вършим. Надявам се сътрудниците от останалите политически сили да се концентрират към акциите си, да си показват стратегиите, а не да употребяват залата на Народно събрание за някакъв трамплин. Няма да помогне на никого това. Единственото, което ще създадем, е да сринем в допълнение престижа на Народното събрание ", разясни Тома Биков.

Припомняме, че по-рано на Народното събрание другата седмица за цената на тока, на което да бъде изслушан енергийният министър в Служебния кабинет Владимир Малинов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР