В Солидарна България сме бойци, биткаджии и защитници на обикновените

...
В Солидарна България сме бойци, биткаджии и защитници на обикновените
Коментари Харесай

Мая Манолова : С Григорова сме бойци - тя като синдикалист, аз като бивш омбудсман

В " Солидарна България " сме бойци, биткаджии и бранители на елементарните работещи хора - тя (Ваня Григорова - бел. ред.) като синдикалист, аз като някогашен омбудсман. Това сподели Мая Манолова - ръководител на " Изправи се, България ", част от коалиция " Солидарна България ".

" С Ваня Григорова имаме равнопоставено партньорство - ние сме тези, които няма да се съберем с партиите от сглобката и сме групировката, която в действителност ще отстоява ползите на елементарните работещи хора в идващия парламент ", съобщи тя.

" Имаме сътрудници - " Българска левица ", " Обединена социалдемокация ", из цялата страна синдикалисти, дейни хора, цивилен деятели - хора с позиция и мнение ", уточни Манолова.

Раздялата с колицията " Левицата! " се е случила откакто Манолова не е съумяла да убеди досегашните си сътрудници, че по-важно от лидерските позиции е да се работи за хората.

" Нашата стратегия с Ваня Григорова е елементарният човек. Не можах да убедя партиите в ляво, че това е по-важно от това кой ще бъде на първа линия. Срещала съм се с всички леви обединения. Моделът в София, в който обединяването включваше и цивилен организации, и жители, даде резултат, при който ГЕРБ останаха трети ".

Ако " Солидарна България " влезе в Народното събрание, изрично няма да се коалира с ГЕРБ, Движение за права и свободи и ПП-ДБ, а първото предложение на обединението ще е за таван на цените на храните, уточни още тя.

Манолова е безапелационна, че обединяване с Българска социалистическа партия не може да има, до момента в който Корнелия Нинова е водач на партията.

" Докато в дясно Бойко Борисов е водач на една огромна дясна партия, същинско обединяване няма да има и до момента в който в ляво Корнелия Нинова е ръководител на огромната лява партия, обединяване няма да има - не поради техните личностни характерности, а поради техните упоритости еднолично да ръководят лявото и дясното ", съобщи тя пред Българска национална телевизия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР