Първата дама на Сирия Асма Асад е диагностицирана с левкемия,

...
Първата дама на Сирия Асма Асад е диагностицирана с левкемия,
Коментари Харесай

Първата дама на Сирия е с левкемия

Първата дама на Сирия Асма Асад е диагностицирана с левкемия , оповестява " Ройтерс ", базирайки се на сирийското президентство.

Новината идва съвсем пет години, откакто тя разгласи, че е изцяло излекувана от рак на гърдата.

В изказването се показва, че 48-годишната Асма ще се подложи на специфичен протокол за лекуване, който ще изисква изолацията ѝ, заради което тя ще се отдръпна от обществени задължения.

През август 2019 година Асма съобщи, че се е възстановила изцяло от рак на гърдата, който по нейни думи е бил открит рано.
 Първата дама на Сирия отказала оферти за бягство от страната
Първата дама на Сирия отказала оферти за бягство от страната

Никога не била мислила да бъде на друго място

След експлоадирането на войната в Сирия през 2011 година родената във Англия някогашна капиталова банкова служителка пое публичната роля на управление на благотворителни действия и срещи със фамилиите на убити бойци, само че беше намразена от опозицията.

Тя управлява Сирийския концерн за развиване - огромна неправителствена организация, която работи като чадър за доста от интервенциите за помощ и развиване в Сирия.

Миналата година Асма Асад придружи брачна половинка си - президента Башар Асад, на. Това бе първата ѝ публична аудиенция в чужбина с него от 2011 година насам. Тогава тя се срещна с Фатима бинт Мубарак - майката на президента на емирствата. Посещението ѝ беше обсъждано като обществен сигнал за нейната възходяща роля в публичните каузи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР