Ще има люта битка за първото място между ГЕРБ и

...
Ще има люта битка за първото място между ГЕРБ и
Коментари Харесай

Иван Гарелов: Ще има люта битка за първото място между ГЕРБ и ИТН

Ще има люта борба за първото място сред ГЕРБ и „ ИТН “. Това сподели в изявление за БНР журналистът Иван Гарелов.
Значителна част от клиентелата на ГЕРБ ще се разбяга. Тази партия стартира да губи сили , тя е построена върху клиентелистка основа. Когато не са на власт, ще търсят нови господари. Тези хора ще се разбягат “, съобщи Гарелов в предаването „ Нещо повече “. Той не позволява ГЕРБ да се върне във властта след изборите през юли.

Голяма част от блуждаещите гласоподавателите могат да се концентрират към партията с най-големи шансове да се наложи и да стане първа политическа мощ – „ ИТН “, уточни Гарелов, който чака забележителен прилив на гласоподаватели за Има Такъв Народ.

От ръкавите си Слави Трифонов вади забавни имена, той има специалисти сигурно , добави журналистът.

Прилив на гласове Иван Гарелов предвижда и за „ Демократична България “, тъй като са провели „ една от най-хубавите акции “ и имат ясни цели и позиции.

Относно третата протестна групировка -  „ Изправи се! Мутри вън! “, той съобщи, че „ те хвърлят сили, с цел да се изядат едни други “.

Ще има пренареждане, само че то няма да е толкоз сензитивно, с цел да ръководи единствено една партия , счита Иван Гарелов. Според него ще са нужни взаимни отстъпки, какъвто е посочил президентът с назначението на служебния кабинет.

Със състава на служебното държавно управление президентът Румен Радев освен е уцелил точната мярка, само че е направил нещо авангардно, задавайки направления, счита Иван Гарелов.

„ Той сътвори някакъв модел на възможен предстоящ кабинет, който ще отразява общата представителност на политическите си ли в страната “, разяснява Гарелов.

Иван Гарелов е на мнение, че сходен кабинет може да се окаже по-ефикасен от тяснопартиен кабинет, саботиран от други партии .

Журналистът утвърди назначения като тези на министрите Янаки Стоилов и Бойко Рашков и означи, че с Велислав Минеков няма да е скучно и той ще внася огромен нюанс. За министрите от предишния длъжностен кабинет, които участват и в настоящия, Иван Гарелов показа свои усещания, че са хора „ в действителност специалисти “ и „ скромни “.

Тази амалгама от персони подсигурява положително ръководство, стига то да бъде последвано от политическите сили след изборите , заключи Иван Гарелов.

Гарелов назова извънредно нездравословна дефинира .

„ Президентското ръководство е уместно за доста огромни страни. В цяла Европа страните с размерите на България има парламентарно ръководство “, посочи той.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР