Ще има ли единно европейско законодателство относно качеството и състава

...
Ще има ли единно европейско законодателство относно качеството и състава
Коментари Харесай

Български евродепутати питат от ЕК кога ще има законодателство за стандарта на храните

Ще има ли единно европейско законодателство по отношение на качеството и състава на питателните артикули? Този въпрос документално са задали на европейската комисия евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и Емил Радев.
Двамата евродепутати оферират още Европейска комисия да изготви колкото се може по-бързо насоки към интернационалните компании, производители на хранителни артикули, с цел да се подсигурява, че всички консуматори в Европейски Съюз са третирани еднообразно. Не на последно място, българските евродепутати насочат питане дали и по кое време Европейска комисия има намерение да направи широкомащабно изследване за съществуването на двойни стандарти в другите страни-членки освен при питателните, само че и при други артикули, като да вземем за пример козметичните и почистващите такива.
Новаков и Радев упорстват Европейска комисия да се ангажира с съответни периоди за осъществяването на такива законодателни промени.
" Потребителите в целия Европейски Съюз имат правото да се употребяват с идентични по качество и състав артикули, които са под една и съща марка и название ", разясниха българските евродепутати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР