Петър Стойчев преплува най-трудния и най-дълъг проток от веригата Oceans

...
Петър Стойчев преплува най-трудния и най-дълъг проток от веригата Oceans
Коментари Харесай

Петър Стойчев преплува най-трудния проток от веригата Oceans Seven за 19 часа

Петър Стойчев преплува най-трудния и най-дълъг пролив от веригата Oceans Seven. Протокът Молокай в Хавай е с дължина към 45 км, за чието преплуване Стойчев прекара във водата близо 19 часа.

Той е първият българин, съумял да преодолее този пролив, а към този момент е покорил 4 от маратоните от Oceans Seven - Ламанша, протока Кук, протока Гибралтар и протока Молокай.

Във фейсбук профила си Петър Стойчев споделя, че достижението напълно не е минало гладко. До средата на дистанцията се е движил съгласно графика и с добра скорост. За 5 часа и 10 мин Стойчев изплувал 18.8 км, до момента в който не се появило мощно насрещно течение с към 3 километра в час. Близо 10 часа траяла битката със мощното насрещно течение, с цел да изплува към 12 километра.

Стойчев споделя, че макар компликациите нито за миг не си е помислил да спре и да се откаже. А на финала плувецът е посрещнат от българи, живеещи в Хонолулу. Чакали са го повече от 6 часа. Петър Стойчев е посрещнат с българското знаме, хавайски венци и шампанско.
 Снимка 665280
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР