Ще е много трудно да се сведе бюджетен дефицит от

...
Ще е много трудно да се сведе бюджетен дефицит от
Коментари Харесай

Икономист за бюджета: Трудно ще се постигнат 3% дефицит без да се пипат данъците

" Ще е доста мъчно да се сведе бюджетен недостиг от 3% поради обстоятелството, че има съществени бюджетирани разноски по линия на обществените разноски и има желание да не се усилват налозите. Единственият метод дефицитът да се свие до 3% е да бъде порязана капиталовата стратегия на правителство т.е вложенията на страната ".Това сподели в предаването  " Newsroom "  по  " Фокус "  икономистът Стоян Панчев по тематиката за бюджета на страната и дали въобще е допустимо дефицитът да се свие до 3% без да има последици за налозите или пенсиите.

Според него ще е мъчно без да се пипат обществените разноски и без да се усилват налозите, да се реализиран тези 3%.

Икономистът сподели още, че зад желанието на първите две партии за този бюджетен недостиг, стои желанието да впечатлим бъдещите си сътрудници от еврозоната и да осъществим съответен критерии, само че напомни, че макар, миналогодишния ни триумф с недостиг от 2,8%, отново не влязохме в нея, тъй като не изпълнявахме други критерии. 

" Не ми се коства толкоз значимо да реализираме недостига, тъй като всички останали критерии остават непокрити също ", безапелационен бе той.

Веселка ИВАНОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР