Ще бъдат наложени финансови и административни санкции на болниците Св.

...
Ще бъдат наложени финансови и административни санкции на болниците Св.
Коментари Харесай

Финансови и административни санкции ще има за Спешна помощ и болниците, довели до смъртта на пациент

Ще бъдат наложени финансови и административни наказания на лечебните заведения " Св. Иван Рилски " и " Н. И. Пирогов ", както и на Центъра за незабавна здравна помощ в София, поради случая на умрелия 74-годишен Спас Добрев, заяви Министерството на здравеопазването. Тази заран беше обавен резултатът от инспекцията на организация " Медицински одит " към Министерство на здравеопазването по проблема, съгласно който трите институции си поделят виновността за изпуснатия живот.

" Това, което може да се промени по повод екипите на незабавна помощ, е да бъде напълнен съставът им. В момента няма искащи да работят при тези кошмарни условия и освен това възнаграждение, макар че от една-две години стартира поетапно повишение на възнагражденията, само че като място за работа, центровете за незабавна помощ не престават да бъдат непривлекателни ", съобщи пред медии министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров, цитирън от пресцентъра на ведомството.

Министърът изясни, че по планове единствено за София са нужни 30 екипа, а в деня на случая дежурни са били 12. Въпреки че сигналът е разпознат като " код алено " и по стандарта за незабавна помощ колата за спешна помощ би трябвало да дойде до 8 минути, тя е на адреса след час и двадесет минути. Затова на ЦСМП – София ще бъде наложена административна и финансова глоба.

На УМБАЛ " Св. Иван Рилски " и на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " са наложени административнонаказателни производства поради нарушаванията, открити в тази ситуация. На " Св. Иван Рилски " тъй като не е правилно отразено в документите преждевременното овакантяване на лечебното заведение от пациента – същият не е подписал осведомено единодушие, че желае да напусне по-рано лечебното заведение, а на " Пирогов " поради отхвърли да прегледа и одобри пациента.

За " Александровска ", където в последна сметка е умрял пациентът, откакто бил предварително изписан от " Св. Иван Рилски " и отхвърлен за лекуване от " Пирогов ", няма да има наказания, тъй като там не са открити никакви нарушавания, просто пациентът е стигнал до такава степен късно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР