Щатските агенции в Луизиана и Западна Вирджиния в понеделник станаха

...
Щатските агенции в Луизиана и Западна Вирджиния в понеделник станаха
Коментари Харесай

Лавинообразно забраняват TikTok в САЩ

Щатските организации в Луизиана и Западна Вирджиния в понеделник станаха следващите, които не разрешиха потреблението на известната обществена медийна услуга " TikTok " на стопанисвани от държавното управление устройства заради опасения, че Китай може да я употребява за следене на американски жители и цензуриране на наличие, предава Ройтерс.

Около 19 от 50-те американски щата към този момент са блокирали най-малко отчасти достъпа на държавни компютри до " TikTok ", който е благосъстоятелност на основаната в Пекин " ByteDance Ltd ". Повечето от рестриктивните мерки пристигнаха през последните две седмици, цитира news.bg.

Някои членове на Конгреса предходната седмица предложиха национална възбрана, която ще последва страни като Индия, които към този момент са забранили потреблението му.

В понеделник " TikTok " повтори изказване, в което се споделя, че компанията е " разочарована, че толкоз доста щати се хващат на политическата вълна, с цел да вкарат политики, основани на неоснователни неистини за " TikTok ", които няма да създадат нищо за напредъка на националната сигурност на Съединените щати ".

Американски чиновници и " TikTok " договарят от месеци за пакт за национална сигурност, който ще отговори на опасенията по отношение на достъпа на Китай до данни за повече от 100 милиона консуматори на " TikTok " в Съединени американски щати.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР