, щата Тенеси, връща две големи панди, дадени на заем

...
, щата Тенеси, връща две големи панди, дадени на заем
Коментари Харесай

Я Я и Лъ Лъ се връщат в Китай

, щата Тенеси, връща две огромни панди, дадени на заем от Китай за 20 години, което беше приветствано от бранители на животните, твърдящи, че здравето им се е влошило заради липса на грижи, заяви Ройтерс.

Организацията " В отбрана на животните " и други групи от месеци упрекваха зоопарка, че не поставя съответни грижи за пандите Я Я и Лъ Лъ. Те призоваваха зоологическата градина да им обезпечи по-добра храна, повече време отвън клетките и в последна сметка пренасяне в резерват.



През февруари организацията разгласява видеоклип в Туитър, който демонстрира по какъв начин пандите обикалят в кръг в заграждението си. Според нея това е доказателство, че те страдат от " физически, душевен и прочувствени ограничения. " Видеото получи хиляди лайкове и беше препредадено от певицата Били Айлиш.

Говорител на зоопарка съобщи, че решението за връщане на пандите в Китай не е обвързвано с напън от страна на бранителите на животни.

Китай изисква от задграничните зоологически градини, които одобряват панди, да разрешат на по-възрастните животни да прекарат последните си дни на китайска земя.

Лъ Лъ и Я Я са на възраст надлежно 24 и 22 години и са надхвърлили междинната дълготрайност на живота на огромните панди в дивата природа с съвсем 10 години. 

Големите панди са уязвим тип, като преобладаваща част от естественото им местообитание в югозападната част на Китай е застрашена от обезлесяване.

По данни на Световния фонд за дивата природа на независимост живеят към 1800 панди, а още 500 са в зоологически градини по света. С връщането на Я Я и Лъ Лъ в Китай в зоологически градини в Съединени американски щати остават общо 10 великански панди, написа Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР