Екстремна геомагнитна буря от пета степен по петстепенната скала за

...
Екстремна геомагнитна буря от пета степен по петстепенната скала за
Коментари Харесай

Екстремна геомагнитна буря вилнее през уикенда

Екстремна геомагнитна стихия от пета степен по петстепенната канара за интензитета на геомагнитните стихии беше следена на Земята за първи път от 2003 година, съобщи Франс прес, като се базира на американското Управление за атмосферни и океанографски проучвания.

Мощната стихия е била следена в петък вечерта и е била провокирана от серия от изхвърляния на коронална маса от Слънцето.

По-рано американските специалисти предизвестиха, че са издали паника за стихия с интензитет от четвърта степен, само че в последна сметка геомагнитната буря се е оказала още по-мощна.

Тя може да повлияе на електрическите мрежи, на галактическите кораби, на сателитната навигация, на джи пи ес-ите и на други технологии, предизвестяват специалистите.

За последно мощна стихия от пета степен е имало през октомври 2003 година и тя е била известна като " Хелоуинската стихия ". По това време е имало спирания на тока в Швеция и повреди в трансформатори в Южна Америка.

Геомагнитната стихия в този момент ще продължи и през уикенда.

Подобни стихии пораждат и впечатляващи сияния, които от време на време се явяват и в по-южни от нормалните райони на наблюдаване.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР