Щастието е състояние на духа и единствено от нас зависи

...
Щастието е състояние на духа и единствено от нас зависи
Коментари Харесай

Четири лесни стъпки за повече щастие всеки ден

Щастието е положение на духа и само от нас зависи дали ще бъдем щастливи или нещастни. Вижте 4 стъпки, които ще ви оказват помощ да се чувствате по-щастливи:

Направете 5 дълбоки вдишвания и издишвания

Дишането е това, което ни поддържа живи. Ако спрем да дишаме, животът завършва. В дишането е скрита доста по-голяма мощ, която ни разрешава да овладеем вътрешните си сили. Често обаче ние използваме главно повърхностното си дишане, което поддържа живота ни, само че няма силата да го направи по-добър и съзнателен. Затова пробвайте да извършите няколко дълбоки вдишвания и издишвания. Ще почувствате по какъв начин напрежението и напрежението изчезват.

Поискайте си амнистия за грешките, които сте позволили предходния ден

Едва ли има човек, който счита себе си за непогрешим. Всички вършим неточности, за които по-късно съжаляваме. Прошката оказва помощ да се оправим с всичко това. Благодарение на нея се освобождаваме от аргументите за нашето страдалчество. Признанието за нашите неточности не може да промени предишното, само че може може да сътвори едно ново и по-добро настояще.

Изразявайте благодарността си

Чрез изразяването на признателност ние усещаме едно самодоволство и благополучие от това, което имаме. Не се тревожете за нещата, които нямате, тъй като това ще ви донесе единствено страдалчество. Сменете призмата и мислете единствено за това, което ви радва и ви носи наслаждение - мислете за прелестните връзки, които сте основали.

Усмихвайте се даже и без причина

Когато се усмихваме ние отключваме хормоните на щастието - серотонин и ендорфин. Те заливат мозъка и бързо отстраняват меланхолията. Усмивките потвърдено понижават напрежението и кръвното налягане. Освен това покачва имунитета. Затова не се колебайте и се усмихвайте. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР