Щастието е различно за всеки и всеки има свои собствени

...
Щастието е различно за всеки и всеки има свои собствени
Коментари Харесай

6 неочаквани навика, които разрушават живота ни всеки ден

Щастието е друго за всеки и всеки има свои лични хрумвания за това какво е благополучие. Но психолозите не са изцяло съгласни с това. Те знаят кои са нещата, които ни карат да се усещаме задоволени и кои са нещата, които ни вършат нещастни. Понякога ежедневните ни привички и дребните неща от всекидневието ни карат да се усещаме извънредно, без даже да го осъзнаваме.

Ето кои са нещата, които множеството от нас вършат всеки ден, само че се оказва, че ни вършат нещастни:

1. Винаги седим

На днешно време застоялия метод на живот е нещо нормално. Пътуваме с кола или с градски превоз, у дома седим, до момента в който гледаме телевизия или си приказваме с другари. Общо взето непрестанно седим. Без да се движим, равнището на ендорфини и други хормони, виновни за щастието, понижава. Ежедневните 30-минутни разходки или 2 тренировки на седмица ще ви създадат по-енергични и задоволени, без значение от това, което се случва в живота ви.

2. Прекарваме през целия ден на закрито

Всички знаем, че " работата от у дома " не способства безусловно за щастието. Но се оказва, че места като кина, заведения за хранене и други места, които обичаме да посещаваме, не постоянно ни оказват помощ да се любуваме на живота си.
Но в случай че прекарате известно време навън на непознато място, ще станете по-щастливи и ще подобрите самочувствието си. Психолозите назовават този способ " приключенска терапия ". И заслужава да се означи, че няма значение дали отивате в друга страна или в прилежащо населено място, където в никакъв случай не сте били, при всички положения ще бъдете по-щастливи.

3. Не обръщаме внимание на нещата, които се случват към нас

Много е значимо освен да обръщаме внимание на това, което вършим, само че и на това по какъв начин го вършим. Например, да си представим 2 девойки. Едното от тях е ядосано, тъй като би трябвало да почисти къщата си - предпочиташе да е на среща в първокласен ресторант, само че никой не я поканил. Друго момиче просто мие съдовете и се радва, че има известно време да си почисти къщата.
В първия случай момичето ще се усеща изтощено, а във втория случай момичето ще се усеща по-спокойно и щастливо. Нашата дарба да живеем тук и в този момент и да не разрешаваме нашите страхове, съжаления и мемоари да ни безпокоят, прави живота ни по-интересен и по-хубав.

4. Само консумираме

За да бъде живота ни логичен, би трябвало освен да взимаме, само че и да даваме. Добрите каузи ни карат да се усещаме удовлетворени и да се усещаме значими.
Ето някои положителни вести: даже най-малките положителни дейности могат да ни развеселят. Купуването на подарък на някого, написването на записка и други дребни дейности са неща, които ни карат да имаме вяра, че имаме цел в този живот и че някой има потребност от нас.

5. Изолираме се от останалите

Дори в ерата на характерността, всеки човек би трябвало да принадлежи към група. И не става въпрос единствено за нашите най-близки другари и членове на фамилията. За да бъдем в действителност щастливи, би трябвало да се усещаме свързани с други хора.
Според разнообразни изследвания това качество ни оказва помощ да побеждаваме заболяванията, понижава равнището на стрес и ни кара да се усещаме по-уверени. И няма значение в каква група принадлежите: може да бъде футболен клуб, клуб за игри, каквото и да е. Просто би трябвало да усещаме, че принадлежим към нещо.

6. Не сътворяваме нищо

Имаме потребност от креативно занимание, освен за пари и популярност, а и за нашето здраве. Доказано е, че процесът на творене понижава равнището на стрес, усъвършенства настроението ни и ни оказва помощ да се борим с депресията. Не забравяйте, че творчеството не е просто пеене и изобразяване, може да бъде всичко, което изисква вашия неповторим метод.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР